Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Douăzeci de migranţi, găşiţi de autorităţi într-un microbuz cu piese auto, la Vama Nădlac

Douăzeci de migranţi din Iran, Afganistan şi Irak, între care nouă copii, au fost descoperiţi la Vama Nădlac, ascunşi într-un microbuz cu piese auto,

de Redactia Observator

la 25.10.2017 , 13:21

Sursă foto: www.politiadefrontiera.ro

Douăzeci de migranţi din Iran, Afganistan şi Irak, între care nouă copii, au fost descoperiţi ascunşi într-un microbuz care transporta piese auto şi care urma să iasă din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, pentru a duce marfa în Franţa. Toţi migranţii sunt solicitanţi de azil în România şi au recunsocut că au încercat să ajungă ilegal în Spaţiul Schengen, informează News.ro

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II (autostrada pan-europeană) au verificat un microbuz de marfă Mercesdes Sprinter, înmatriculat în România, care ieşea din ţară. Şoferul, în vârstă de 41 de ani, a declarat că merge în Franţa şi transportă piese auto.

Poliţiştii de frontieră au observat că uşa compartimentului de marfă nu era închisă bine şi au efectuat un control amănunţit, descoperind printre cutiile cu piese de maşini douăzeci de persoane, unsprezece femei şi nouă bărbaţi.

Articolul continuă după reclamă

“S-a stabilit că cei în cauză sunt cetaţeni din Iran, Afganistan şi Irak, unsprezece adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 52 ani şi nouă  minori, cu vârste cuprinse între 2 şi 17 de ani, solicitanţi de azil în România. În cadrul primelor cercetări, persoanele au declarat că doreau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă deoarece nu posedau vize pentru trecerea frontierei”, se arată într-un comunicat de presă remis, miercuri, de Poliţia de Frontieră Arad.

Şoferul susţine că nu ştia de prezenţa străinilor în microbuz şi că în drum spre ieşirea din ţară a staţionat într-o benzinărie, unde s-ar fi strecurat migranţii.

Strănii sunt cercetaţi pentru pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar şoferul român, pentru trafic de migranţi.

Sursă: News.ro

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » Douăzeci de migranţi, găşiţi de autorităţi într-un microbuz cu piese auto, la Vama Nădlac