Antena Meniu Search
x

Video "Drumul de sub munte" îşi aşteaptă turiştii cu peisaje de vis. Cu o lungime de 53 de km, parcurge cele mai pitoreşti zone din Munţii Făgăraş

Ţara Făgăraşului, o destinaţie turistică desprinsă parcă din basme, este acum străbătută de o şosea nouă. Vorbim despre aşa numitul "Drum de sub munte", care are o lungime de 53 de km. Acesta parcurge cele mai pitoreşti zone din munţii Făgăraş, iar de astăzi, îi aşteaptă pe turiştii care vor să se bucure de peisajele de vis. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 26.08.2023, 08:56

Vezi și

Drumul de sub munte traversează două judeţe - Brașov şi Sibiu - şi îi poartă pe turişti de la templul Şinca Veche, la pădurile fermecătoare de la Bucium, prin satele partizanilor din anii '50 şi se opreşte la mănăstirea Sâmbăta de Sus. 

Claudiu Loghin, reporter Observator: Mănăstirea de la Sâmbăta de Sus este poate cel mai cunoscut loc de poveste pe care ni-l scoate în cale Drumul de sub munte. Un loc bine cuvântat aflat la poalele Masivului Făgăraş. 

"În momentul în care intri pe acest drum descoperi frumuseţea reală a Tării Făgăraşului. Noi vorbim aici nu doar de o Mănăstrire Bucium sau Mănăstirea Brâncoveanu, discutăm aici de multe localităţi care sunt ca nişte mărgele de aur în Ţara Făgăraşului". 

Turismul şi agricultura, principalele surse de câştig în Ţara Făgăraşului

Victor Bârlez, primarul comunei Şinca: Din momentul de faţă se dezvoltă turismul la noi în zonă, pentru că principala sursă de câştig este turismul şi agricultura în zona noastră, în Ţara Făgăraşului.

Proiectul a durat mai bine de 4 ani şi nu a fost deloc ieftin, însă a meritat fiecare bănuţ: "Structura de finanţare practic 98% din fonduri europene. Am început cu un buget de 31, 6 milioane şi finalizăm cu buget ajustat de aproape 37 de milioane de euro". 

Adrian Veştea, ministrul Dezvoltării: Cred că ceea ce este foarte important este faptul că am avut un constructor serios, un constructor care şi-a văzut de treabă.

Autorităţile vor să reabiliteze toţi cei 650 de km de drumuri judeţene

Cei mai încântaţi de realizare sunt, deopotrivă, turiştii şi localnicii.

Localnic: Absolut! absolut! Păi altfel cum am putea ajunge. Cum am ajunge? Pe drum, şi trebuie să fie bun.

Localnică: Deci acestă tradiţie este compusă din vâltori, coşul de păruit şi coşul de îngroşat care

Iar autorităţile locale nu plănuiesc să se oprească aici cu acest proiect. Vor să reabiliteze toţi cei 650 de km de drumuri judeţene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » "Drumul de sub munte" îşi aşteaptă turiştii cu peisaje de vis. Cu o lungime de 53 de km, parcurge cele mai pitoreşti zone din Munţii Făgăraş