Dublul standard al alimentelor ar putea fi eliminat printr-o nouă lege
Reprezentanţii asociaţiilor din sectorul alimentar cer ca legislaţia să oblige producătorii să declare calitatea ingredientelor pe care le folosesc. Astfel, cumpărătorul va fi cel care alege dacă va da mai mulţi bani pe un produs de o calitate superioară sau va plăti mai puţin pentru un produs de o calitate mai slabă.
Reprezentanţii asociaţiilor din sectorul alimentar cer ca legislaţia să oblige producătorii să declare calitatea ingredientelor pe care le folosesc. Astfel, cumpărătorul va fi cel care alege dacă va da mai mulţi bani pe un produs de o calitate superioară sau va plăti mai puţin pentru un produs de o calitate mai slabă.
Producătorul ar fi obligat să precizeze, de exemplu, dacă un sortiment de cârnaţi este făcut din carne de porc cu 60% grăsime, sau este o carne care are 30% grăsime, dacă un anume tip de ciocolată are cacao de o calitate superioară şi lapte cu o concentraţie de grăsime mai mare sau dacă în procesul tehnologic al pâinii este folosită făină calitatea I sau făină calitatea a treia.
După ce a izbucnit scandalul dublului standard în toată Europa, Ministerul Agriculturii de la noi a analizat doar produsele de pe piaţa românească. Fără să facă vreo comparaţie între produsele de pe rafturile noastre şi aceleaşi produse comercializate în vest.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰