Meniu LIVE
Search
x

Eclipsă de Soare vizibilă parţial în România, pe 10 iunie. Observatorul Astronomic: "Nu priviţi direct Soarele pentru că puteţi orbi"

O eclipsă de Soare care se va vedea ca parţială din jumătatea de nord a ţării noastre se va produce pe 10 iunie.

De Redactia Observator la 09.06.2021, 08:24

Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” a anunţat că eclipsa va începe cel mai devreme la ora 13:17, în nord-vest, şi va avea ca acoperire maximă 2,1% din discul Soarelui. "Dacă doriţi să o priviţi va trebui să folosiţi un filtru special, denumit Mylar, sau cel mai dens filtru de sudură. Prin telescop eclipsa se poate observa prin proiecţie, fără a privi Soarele. Nu priviţi direct Soarele pentru că puteţi orbi", a fost adăugat.

Cum se produce eclipsa de Soare

O eclipsă de Soare apare atunci când Luna trece între Pământ și Soare, obturând astfel total sau parțial discul solar pentru un observator aflat pe Pământ. Eclipsa parțială apare atunci când Soarele și Luna nu sunt aliniate exact și astfel Luna obturează Soarele doar parțial. Acest fenomen poate fi observat de obicei de pe o mare parte a Pământului.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Eclipsă de Soare vizibilă parţial în România, pe 10 iunie. Observatorul Astronomic: "Nu priviţi direct Soarele pentru că puteţi orbi"

Breaking News

Atac armat într-o școală din Rusia. Sunt 9 morți și 20 de răniți. VIDEO

Atac armat într-o școală din Rusia. Sunt 9 morți și 20 de răniți. VIDEO