Antena Meniu Search
x

Elevă din Alba, însărcinată cu profesorul de religie

Situație delicată la Liceul Tehnologic de Turism şi Alimentaţie din Arieșeni, județul Alba. Un profesor de religie ar avea un copil cu o elevă. Fata era minoră în momentul în care a rămas însărcinată.

de Redactia Observator

la 19.06.2019, 07:59

Elevă însărcinată cu profesorul de religie
Eleva era minoră în momentul în care a rămas gravidă - unsplash.com

Situație delicată la Liceul Tehnologic de Turism şi Alimentaţie din Arieșeni, județul Alba, după ce o elevă a rămas însărcinată cu profesorul de religie.

Scandalul a izbucnit la începutul anului 2018, atunci când dascălul a fost bănuit că a întreținut relații amoroase cu eleva, care provine dintr-o casă de tip familial.

Școala a demarat la momentul respectiv o anchetă internă, însă profesorul de religie a fost găsit nevinovat. 

Nu am știut de cazul acesta, am citit si eu în presă. Am sunat-o pe doamna director de la Arieșeni care la vremea respectivă nu era director, ne-a spus că nu are nicio dovadă vizavi de acest fapt. Zvonuri știa și ea, dar nu există o dovadă. Am rugat-o să caute în arhiva unității de învățământ, că ea își aduce aminte din ce povesteau colegii, că s-a făcut o comisie de cercetare în școală și că s-a ajuns la concluzia că nu e adevărat ce se aude, iar directorul de la momentul respectiv nu a mai trimis organelor abilitate, respectiv poliției datele să investigheze. Eu nu știu nimic, nu am fost informată nici de director, nici de inspectorul de specialitate, respectiv de religie, dar am rugat-o să ne trimită tot ce are vizavi de această speță și să noi o să ne autosesizăm în urma articolelor apărute în presă, să trimită datele poliției să investigheze acest caz. Nu putem sta cu mâinile în sân, trebuie să luăm măsuri. La momentul repectiv trebuia sesizată poliția de către dircetor, să investigheze, nu școala cercetează un caz de genul acesta”, a declarat Marcela Dărămuș, inspectorul șef al IȘJ Alba, potrivit ziarulunirea.ro.

Cu toate acestea, primarul comunei susține că profesorul ar fi primit rezultatele testului de paternitate, care au confirmat că este tatăl copilului.

E foarte urât ce s-a întâmplat. Se pare că ar fi o certitudine. Nu știu când s-a întâmplat exact, dar a fost ceva scandal la școală anul trecut, s-a făcut o comisie și am înțeles că s-au așteptat rezultatele de la test. La noi încă nu a ajuns nimic oficial, dar lui i-ar fi venit și se pare că a ieșit că este tatăl copilului. Fata era crescută la casa de copii din Târsa, comuna Avram Iancu, nu locuia la noi în comună. Nici acum nu locuiește aici, nu știu exact unde este acum. Ea nu a făcut reclamație la poliție nici anul trecut și am înțeles că testul de paternitate a fost cerut și făcut când a fost luat copilul în plasament. Noi nu vrem, sub nicio formă, să mușamalizăm cazul. În momentul în care vom primi, oficial, rezultatul testului de paternitate, se vor lua măsuri prin consiliul de administrație al școlii”, a declarat primarul Marin Jurj.

Profesorul de religie are aproape 50 de ani, este văduv şi nu profesează ca preot, scrie Adevărul.ro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Elevă din Alba, însărcinată cu profesorul de religie