Antena Meniu Search
x

Din toamnă elevii ar putea învăţa în şcoli șah, ca disciplină alternativă. 500 de şcoli din ţară au primit până acum 5.000 de seturi, precum şi manuale

Din toamnă elevii ar putea învăţa în şcoli şah, ca disciplină alternativă. Cei care nu pot participa la orele de sport şi au scutire vor practica în schimb sportul minţii. Îi vor ajuta profesori special instruiţi de Federaţia Română de Şah.

Vezi și

Din toamnă elevii ar putea învăţa în şcoli şah, ca disciplină alternativă. Cei care nu pot participa la orele de sport şi au scutire vor practica în schimb sportul minţii. Îi vor ajuta profesori special instruiţi de Federaţia Română de Şah. Programa şcolară pentru primii doi ani de studiu a fost deja aprobată de Ministerul Educaţiei, iar sute de şcoli vor primi 5000 de table de şah, pentru cursuri. 

Propunerea ca elevii să înveţe şah la şcoală a venit chiar de la federaţie. Ideea îi încântă pe părinţi, care speră că, măcar aşa, copiii lor se vor mai dezlipi de tablete şi calculatoare.

Mai mult, câţiva profesori au fost deja instruiţi ca să-i poată învăţa pe elevi. Prin programul "Educaţie prin şah" 500 de şcoli din ţară au primit până acum 5.000 de seturi, precum şi manuale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri sociale » Din toamnă elevii ar putea învăţa în şcoli șah, ca disciplină alternativă. 500 de şcoli din ţară au primit până acum 5.000 de seturi, precum şi manuale