Antena Meniu Search
x

Avertismentul ministrului Sănătății: "Suntem la un pas de epidemie de gripă. Anul trecut am avut 129 decese, nu vreau și anul ăsta"

Ministrul Sănătății, Sorin Pintea, a anunțat, vineri, că suntem la un pas de declanșarea epidemiei de gripă în România, după ce s-a înregistrat un al 14-lea deces cauzat de virusul gripal.

Sorina Pintea, ministrul Sănătății
Sorina Pintea: Suntem la un pas de epidemie de gripă în România - Hepta

Ministrul Sănătății, Sorin Pintea, a anunțat, vineri, că suntem la un pas de declanșarea epidemiei de gripă în România, după ce s-a înregistrat un al 14-lea deces cauzat de virusul gripal.

"Înca o veste proastă, gripa a mai ucis un pacient, avem 14 pacienți decedați din cauza gripei. Este vorba despre un bărbat de 71 de ani, care era bolnav. Suntem la un pas de epidemie, am depășit numărul de cazuri estimat, săptămâna epidemică. Dacă rămâne la același nivel e coepidemie, suficiente motive de îngrijorare", a declarat ministrul Sănătății.

Sorina Pintea a adăugat că s-a transmis o informare către Ministerul Educației, pentru a se monitoriza numărul virozelor din școli, iar în situația în care cifra va crește îngrijorător să se anunțe Ministerul Sănătății.

"Am solicitat colaborare între Ministerul Educației și inspectoratele școlare. Dascălii pot face triaj epidemiologic, copiii bolnavi trebuie trimiși acasă. Vaccinarea este cea mai sigură, măsurile de igienă trebuie respectate, trebuie redus drastic numărul vizitatorilor în spitale. Anul trecut am avut 129 de decese, nu vreau și anul ăsta să ajungem la astfel de cifre", a explicat ministrul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Avertismentul ministrului Sănătății: "Suntem la un pas de epidemie de gripă. Anul trecut am avut 129 decese, nu vreau și anul ăsta"