Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Eroi care şi-au pierdut viaţa în Primul Război Mondial, comemorați în vârf de munte

O dată pe an, în Vălenii de Munte, şoseaua pietruită ce desparte Transilvania de Muntenia se umple de oameni! Şi asta pentru că, la 1.400 de metri altitudine, la Tabla Buţii, românii îi comemorează pe cei care şi-au pierdut viaţa în Primul Război Mondial.

de Redactia Observator

la 07.08.2018 , 17:14

O dată pe an, în Vălenii de Munte, şoseaua pietruită ce desparte Transilvania de Muntenia se umple de oameni! Şi asta pentru că, la 1.400 de metri altitudine, la Tabla Buţii, românii îi comemorează pe cei care şi-au pierdut viaţa în Primul Război Mondial. Acolo au loc ceremonii speciale, încheiate cu o mare masă în aer liber.

Data de 6 august este o zi importantă pentru prahoveni şi nu numai. De sărbătoarea schimbării la faţă, oamenii se strâng la cimitirul şi la cetatea de la Tabla Buţii pentru a-i cinsti pe eroii căzuţi în Primul Război Mondial. Drumul până acolo nu este însă deloc uşor, dar peisajele sunt superbe. 

Tot la Tabla Buţii, după ceremoniie de comemorare, la peste 1.400 de metri altitudine, are loc o mare petrecere câmpenească. Forfotă mare a fost şi pe grătare. Un eveniment istoric trebuia marcat cum se cuvine, cu preparate tradiţionale, aşa că bulzul nu a lipsit din meniu.

Vezi și

Ceremoniile de la Tabla Buţii sunt organizate fără pauză de peste nouă decenii. Anul acesta, în vârful muntelui, autortităţile din Ceraşu au deschis şi o alee a recunoştinţei.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » Eroi care şi-au pierdut viaţa în Primul Război Mondial, comemorați în vârf de munte