Antena Meniu Search
x

Video "Eroii nu mor niciodată". Locul unde a început Revoluţia din 1989: traseul revoluţionarilor, refăcut simbolic după 33 de ani

"Eroii nu mor niciodată". La Timișoara, zeci, chiar sute de oameni îşi aduc aminte de momentele din decembrie 1989, care ne-au adus libertatea, și participă la un marș în locul de unde a început Revoluţia. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 16.12.2022, 20:47

Vezi și

"La 33 de ani de când prețul libertății a fost plătit cu sângele timișorenilor, suporterii din oraş refac simbolic, în aceste momente, traseul parcurs de revoluționari în acele zile fierbinți. Evenimentul la care participăm și noi este o tradiție în Timișoara, iar prima ediţie a avut loc în 2005", spune Iulia Pop, reporter Observator.

Marşul eroilor, la Timişoara

"Suporterii echipei de fotbal s-au adunat în Piața Maria, lângă casa pastorului Laszlo Tokes, locul unde s-a aprins scânteia Revoluției, atunci când pastorul a chemat timişorenii pentru a se opune evacuării sale din cauza opiniilor anticomuniste. Au plecat acum spre Catedrala Mitropolitană, unde vor aprinde candele pe treptele lăcaşului de cult, mai departe prin Piaţa Victoriei. Punctul terminus al acestui marș este Cimitirul Eroilor din Calea Lipovei", adaugă Iulia Pop, reporter Observator.

16 decembrie este ziua în care s-a născut sloganul revoluţiei: "Azi în Timişoara, mâine-n toată ţara!" Mâine e zi de doliu la Timişoara. Pe 17 decembrie, se auzeau primele focuri de armă. A fost, de altfel și cea mai sângeroasă zi: peste 60 de morți și aproape 200 de răniți.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri sociale » "Eroii nu mor niciodată". Locul unde a început Revoluţia din 1989: traseul revoluţionarilor, refăcut simbolic după 33 de ani