Antena Meniu Search
x

Eurostat: Elevii din România, fruntaşi în Uniunea Europeană la studierea limbilor străine

Potrivit datelor publicate de Oficiul European de Statistică, ţara noastră se află printre primele patru state europene în clasamentul elevilor care studiază două sau mai multe limbi străine în şcoală.

De Redactia Observator la 24.09.2021, 18:01
România, pe locul patru în clasamentul Eurostat
România, pe locul patru în clasamentul Eurostat - Shutterstock - foto ilustrativ

În 2019, 59% dintre elevii înscrişi în învăţământul românesc au studiat două sau mai multe limbi străine în Uniunea Europeană, cea mai ridicată proporţie fiind în Luxemburg, Franţa, Estonia, România, Cehia şi Finlanda, arată datele publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat), relatează Agerpres.

Elevii români, atraşi de limbile străine

Cunoaşterea limbilor străine este un instrument esenţial pentru schimburile culturale, astfel de competenţe fiind cerute şi încurajate la multe locuri de muncă, şi poate facilita comunicarea în multe alte contexte.

În rândul statelor membre UE, toţi elevii din învăţământul general secundar superior studiau în 2019 două sau mai multe limbi străine în Luxemburg şi Franţa. Urmează, cu o proporţie de 99%, elevii din Estonia, România, Cehia şi Finlanda. Ei sunt urmaţi de elevii din Slovacia (98%), Croaţia (95%) şi Slovenia (92%). n 2019, engleza era în UE cea mai studiată limbă străină în învăţământul general secundar superior (96% din elevi), pe locurile următoare fiind spaniola (26%), franceza (22%), germana (20%) şi italiana (3%). În rândul limbilor străine din afara UE, cea mai studiată era rusa (3%), în special în Estonia (68%), Letonia (57%), Lituania (30%) şi Bulgaria (24%).

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Eurostat: Elevii din România, fruntaşi în Uniunea Europeană la studierea limbilor străine

Breaking News

Bădălău, arestat preventiv pentru 30 de zile. A fost adus în cătuşe la Curtea de Apel

Bădălău, arestat preventiv pentru 30 de zile. A fost adus în cătuşe la Curtea de Apel