Antena Meniu Search
x

Exploatări ilegale de zăcăminte de aur din galerii miniere aflate în conservare la Roşia Montană

Sunt percheziţii de amploare ale poliţiştilor astăzi în Alba, Cluj, Mureş şi Bihor. Anchetatorii spun că 48 de persoane ar fi exploatat ilegal zăcământe de aur din galerii miniere sau halde aflate în conservare de la Roşia Montană.

Vezi și

 Sunt percheziţii de amploare ale poliţiştilor astăzi în Alba, Cluj, Mureş şi Bihor. Anchetatorii spun că 48 de persoane ar fi exploatat ilegal zăcământe de aur din galerii miniere sau halde aflate în conservare de la Roşia Montană. 14 dintre suspecţi au fost deja audiaţi şi 1,5 kilograme de aur au fost confiscate. Prejudiciul ar fi de 600 de mii de lei. Mai multe domicilii şi sedii ale unor societăţi comerciale au fost percheziţionate până acum.

Anchetatorii spun că suspecţii ar fi sustras, prelucrat şi mai apoi ar fi comercializat aurul. Mai exact, l-ar fi plasat la case de amanet sub forma unor garanţii, fără să mai returneze banii împrumutaţi. Şi asta s-ar fi întâmplat de doi ani încoace. În total, 48 de persoane vor fi duse la audieri. 14 dintre ele au ajuns deja acolo. Vor urma şi celelalte, în decursul zilei de azi. Vorbim aici de infracţiuni precum evaziune fiscală, executarea de activităţi miniere fără permis sau licenţă, furt calificat şi spălare de bani. Iar prejudiciul ajunge undeva la 600 de mii de lei. De dimineaţă, 160 de poliţişti de la IPJ Alba, cu sprijin de la IPJ Mureş, Cluj şi Bihor au percheziţionat 64 de domicilii şi sedii de societăţi comerciale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Exploatări ilegale de zăcăminte de aur din galerii miniere aflate în conservare la Roşia Montană