Antena Meniu Search
x

Uniunea Europeana schimba etichetele ambalajelor

Uniunea Europeana schimba meniul bebelusilor si incepe cu ambalajele. Europarlamentarii nu mai vor sa vada fotografii cu nou-nascuti pe cutiile de lapte praf. Asa ca au votat reguli noi pentru etichetele mai multor tipuri de alimente.

Vezi și

Diabeticii, alergicii sau persoanele care tin dieta ar trebui sa se descurce de acum mult mai usor prin hatisul de la raft.

Marketingul a transformat piata alimentelor intr-o jungla, in care consumatorii sunt adesea dusi de nas. Parlamentarii europeni vor sa-i protejeze pe cei mai vulnerabili. Au inceput cu nou-nascutii.

Potivit noilor reguli, de pe cutiile cu lapte praf nu ne vor mai zambi bebelusi rotofei, care plesnesc de sanatate. Asta pentru ca, atunci cand cumpara, parintii sa nu fie influentati de altceva decat de continut.

Fotografiile, cred parlamentarii europeni, le pot induce parintilor ideea ca un produs e mai sanatos decat altul. Iar marketingul agresiv la lapte praf descurajeaza alaptatul la san.

Vor fi noi reguli de etichetare si pentru alimentele speciale. Cele folosite de diabetici, de cei care tin cura de slabire, sau de persoanele alergice. Produsele pentru acesti consumatori ar trebui sa se diferentieze clar de celelalte de pe raft.

Noile reguli vor intra in vigoare in trei ani. Pana atunci, toti producatorii au timp sa schimbe ambalajele, pentru a le respecta. Iar noi avem vreme sa ne uitam mai atenti la eticheta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Uniunea Europeana schimba etichetele ambalajelor