Antena Meniu Search
x

Specialistii in prelucrarea lemnului, greu de gasit

Situatie paradoxala in industria mobilei. Desi domeniul are nevoie de specialisti, tinerii ocolesc aceasta industrie. O solutie ar fi promovarea invatamantului dual, cel care presupune imbinarea teoriei cu practica

Vezi și

O solutie ar fi ca elevii sa faca mai multa practica in scoli. Proiectul apartine ministrului Educatiei care vrea astfel sa reduca somajul in randul tinerilor. Ideea a fost dezbatuta in cadrul forumului privind formarea profesionala in industria mobilei, organizat la Romexpo.

"Mai multe firme care, alaturi de scoala si de comunitate, contribuie la definirea planului de invatamant, programei scolare selectia elevilor si formarea acestora. Elevii desfasoara cursuri in sistemul clasic, dar au si componente importante de practica in industrie, in firma", a explicat Remus Pricopie.

Potrivit datelor oficiale, 12.600 de elevi invata acum in sistemul dual, adica sase la suta din total. Ministrul Educatiei considera ca cifra trebuie sa creasca in cativa ani la 15- 16 la suta.

Problemele discutate la forumul privind formarea profesionala in industria mobilei vor fi reluate in cadrul BIFE SIM, cel mai mare targ de specialitate din Romania care se va desfasura intre 17 si 21 septembrie. Alaturi de Romexpo, la organizarea targului contribuie Asociatia producatorilor de mobila, Camera de comert si industrie din Romania si Euroexpo. La eveniment sunt asteptati peste 300 de expozanti pe o o arie expozitionala de peste 30 de mii de metri patrat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Specialistii in prelucrarea lemnului, greu de gasit