Antena Meniu Search
x

Frauda de milioane de euro in domeniul asigurarilor de viata

Frauda de peste sase milioane de euro in domeniul asigurarilor de viata. In vizor este luata o companie mare de asigurari din Romania, dar si 112 de firme care au incheiat contracte fictive de asigurari

Vezi și

166 de locuinte din Bucuresti si alte 26 de judete au fost controlate de mascati in cadrul uneia dintre cele mai mari operatiuni impotriva evaziunii fiscale. Pana acum au fost retinute 10 persoane, insa audierile continua si la aceasta ora.

Angajatii firmei de asigurari mergeau la companiile mari si le prezentau directorilor o metoda prin care puteau plati salariile angajatilor fara sa plateasca taxe si impozite la stat, spun procurorii. Pentru asta trebuiau sa incheie o polita de asigurare de viata speciala. "Prezentau produsul, beneficiile in ghilimelele de rigoare, iar daca administratorii firmelor acceptau se incheia contractul", a explicat Alin Lazar, procuror DIICOT Mures.

Asigurarile de viata erau insa anulate a doua zi, iar firma de asigurari pastra un procent de 10 la suta din banii virati. Restul, se duceau la fiecare asigurat ca prima de asigurare. Un plan ingenios, dar ilegal, care a creat o gaura in bugetul statului.

Caracatita avea tentaculele intinse in Bucuresti si alte 26 de judete din tara, spun anchetatorii. Doar in primele sapte luni ale anului, statul a fost pagubit cu sase milioane de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Frauda de milioane de euro in domeniul asigurarilor de viata