Fructe mai scumpe de șapte ori!!!
În plin sezon, fructele şi legumele sunt şi de şapte ori mai scumpe în pieţe decât la producător. Pepenii ajung să se vândă la tarabe cu un leu şi jumătate kilogramul, în condiţiile în care la producător preţul este mult sub un leu.
În plin sezon, fructele şi legumele sunt şi de şapte ori mai scumpe în pieţe decât la producător. Pepenii ajung să se vândă la tarabe cu un leu şi jumătate kilogramul, în condiţiile în care la producător preţul este mult sub un leu.
Florentina Vlad are două sere în comuna ilfovean Vidra. Cultivă roşii, ardei kapia şi ardei gras. În fiecare sezon, investeşte aproape 2.000 de euro. Costurile implică folia pentru acoperirea culturilor, seminţele, îngrăşămintele, dar şi tratamentele.
Preţuri, uneori, şi de două ori mai mici faţă de cele afişate la tarabe. Kilogramul de ardei kapia se vinde în pieţe şi cu opt lei. Dublu faţă de preţul cerut de producător. Şi ardeiul gras este aproape de două ori mai scump. Preţul afişat la tarabă este de 4 lei şi 50 de bani.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰