Antena Meniu Search
x

Fructele romanesti se strica pe tarabe

Am plans de dorul fructelor romanesti si acum producatorii le arunca la gunoi. Sute de kilograme de capsuni si cirese se strica pe tarabe

Vezi și

Taranii se plang ca vanzarile sunt foarte slabe, iar clientii se plang de preturi mari. Chiar daca au redus preturile la jumatate fata de saptamana trecuta, clientii tot nu se inghesuie sa cumpere.

Camelia a adus capsuni si cirese tocmai din Vrancea pentru a le vinde intr-o piata din Capitala. Da cu sapte lei kilogramul de capsuni, iar ciresele cu sase lei. Abia isi acopera transportul si mancarea cu banii pe care ii scoate din marfa vanduta. Fructele sunt foarte sensibile si nu rezista mai mult de-o zi. Iar vanzarile sunt slabe.

Astfel, un singur producator poate arunca si 10-15 kilograme de capsuni intr-o zi. "Vindem ce vindem si dupa aceea lasam la pret ca daca nu vindem uite cum ajung. Se strica. Daca nu ai dat-o pana seara pana a doua zi s-a facut terci. Aruncam si o lada, doua", spune unul dintre ei.

Si piersicile de import au aceeasi soarta. Comerciantii nici nu se mai gandesc la profit. Lasa la pret, in spreranta ca-si acopera macar o parte din cheltuieli. Chiar si asa, fructele de sezon raman tot scumpe pentru buzunarele romanilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Fructele romanesti se strica pe tarabe