Antena Meniu Search
x

Gigi Becali, declaraţii ŞOC despre Cristian Pomohaci: "Eu mă duc, îi pup mâna sfinţitoare, nu mă interesează!"

Gigi Becali vorbeşte pentru prima oară despre scandalurile sexuale din Biserica Română. Afaceristul, ortodox convins, condamnă gesturile lui Cristian Pomohaci, acuzat că a corupt un minor. Dar recunoaşte că nu s-ar sfii să sărute mâna preoţilor care încalcă legea sau normele morale.

Vezi și

Gigi Becali vorbeşte pentru prima oară despre scandalurile sexuale din Biserica Română. Afaceristul, ortodox convins, condamnă gesturile lui Cristian Pomohaci, acuzat că a corupt un minor. Dar recunoaşte că nu s-ar sfii să sărute mâna preoţilor care încalcă legea sau normele morale.

"Eu, Becali, dacă ştiu că un preot e homosexual, criminal, hoţ, bandit, tâlhar, dar el nu este încă caterisit şi e în biserică, eu mă duc, îi pup mâna sfinţitoare şi nu mă interesează ce face el. Harul lui Dumnezeu nu se amestecă cu păcatul lui. Ca să înţeleagă toată lumea, da?" Şi totuşi, de Cristian Pomohaci se leapădă. Aşa cum s-a lepădat şi Biserica Română, care i-a interzis fostului preot să mai îmbrace haina preoţească, sau să mai slujească la altar: "Pomohaci e homosexual de 25 de ani şi îi iau apărarea. Vai, săracul Pomohaci! Vai, ce îi face lui Pomohaci! Băi, ce îi face lui Pomohaci? Ăla e de 25 de ani homosexual." 

Acuzat că i-a cerut unui minor de 17 ani favoruri sexuale, preotul-artist contestă decizia de caterisire luată de Arhiepiscopia din Alba Iulia. Cere să se întoarcă în biserică. Şi mai are căi de atac. "După aceea, are posibilitatea să atace decizia de acolo la Consistoriul Superior Bisericesc. În această perioadă, în mod evident, se poate bucura de clemenţa bisericii, de a locui încă o perioadă în acea casă parohială.", spune avocatul Daniel Ionaşcu. 

După legile lumeşti, Cristian Pomohaci riscă închisoarea pentru corupere sexuală de minori. După cele bisericeşti, pedepsele sunt mai complexe. "Cel ce a făcut sodomie cu parte bărbătească, se va canonisi 15 ani. Trei ani să se excludă de la împărtăşanie, dacă acesta plânge şi posteşte zilnic şi seara mănâncă hrană uscată şi face 200 de mătănii."

Pe acelaşi subiect

Scandalurile sexuale care zguduie Biserica nu fac decât s-o întărească, susţine Gigi Becali: "El, diavolul, prin oamenii lui, încearcă să murdărească Biserica. Numai că Dumnezeu o curăţă. Astea trebuiau curăţate. Dumnezeu a lăsat să se vădească Biserica lui şi mai sunt! Trebuie curăţaţi!" 

Însuşi Becali se confruntă cu probleme: directorul Penitenciarului Jilava îl acuză că l-a ameninţat. "I-am dat nişte mesaje de prietenie, de curtoazie. Nu de ameninţare. El a spus că nici nu a citit mesajele, că nu le ştie. Crede că i-am dat mesaje de ameninţare. Se înşală." 

Teoretic, Gigi Becali s-ar putea întoarce după gratii, susţine Federaţia Sindicatelor din Peniteciare. Practic, afaceristul nu este urmărit penal pentru noile acuzaţii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Gigi Becali, declaraţii ŞOC despre Cristian Pomohaci: "Eu mă duc, îi pup mâna sfinţitoare, nu mă interesează!"