Antena Meniu Search
x

Sute de spitale au intrat în grevă. Zeci de mii de angajaţi din Sănătate au protestat în toată ţara, faţă de scăderea veniturilor

Au fost proteste masive astăzi în sute de spitale din toată ţara! Zeci de mii de asistente, infirmiere şi brancardieri au intrat în grevă de avertisment, timp de două ore, când au fost asigurate doar urgenţele.

Vezi și

Au fost proteste masive astăzi în sute de spitale din toată ţara! Zeci de mii de asistente, infirmiere şi brancardieri au intrat în grevă de avertisment, timp de două ore, când au fost asigurate doar urgenţele. Cadrele medicale sunt nemulţumite de legea salarizării şi de reducerea unor sporuri. Au pierdut şi sute de lei din venituri.

Zeci de mii de angajaţi din Sănătate, ajunşi la capătul răbdării, după luni de negocieri şi nemulţumiri. La Craiova, asistentele, infirmierele şi brancardierii s-au strâns în curtea spitalului şi au protestat timp de două ore. 

"Nouă ne-au fost diminuate salariile. Am plecat cu 1,000 lei mai puţin", se plânge o angajată.

În faţa Spitalulul Judeţean din Cluj-Napoca, angajaţii au scos şi un pat, pe care au aşezat simbolic o asistentă pe post de pacientă. Au tras astfel un semnal de alarmă faţă de lipsurile din sistem. 

Din solidaritate, medicii din Lugoj au decis să doneze temporar din salariile lor, pentru a acoperi pierderea de aproape 4.500 de lei de care au parte asistentele şi infirmierele. 

Doina Mercea lucrează 12 ore pe zi. I-a scăzut venitul cu 100 de lei, astfel că va pleca acasă doar cu 1.600 de lei. Munca ei merită mai mult, cred colegii.

Ionuţ Cocoş, medic primar psihiatru: "E o donaţie, actul în sine ca donaţie nu ar avea legătură cu nicio sumă, fiecare va dona cât va dori, cât îşi va permite dumnealui."

Sume importante au pierdut şi angajaţii de la spitalul din Ploieşti.

În Capitală, în faţa Spitalului Floreasca, angajaţii şi-au strigat disperarea timp de două ore.

"Unora li s-au mărit, iar altora li s-au micşorat în condiţiile când lucrăm pe o secţie foarte grea, respectiv Unitatea de Arşi Grav", reclamă o asistentă.

Alături de ei au fost, în primul rând, pacienţii.

O grevă generală pe termen nelimitat, programată pentru 11 mai, ar putea paraliza complet sistemul, dacă negocierile cu ministerul Sănătăţii eşuează. 

Leonard Bărăscu, preşedinte SANITAS: "Să ne spună că acel 30% este negociabil sau să ni-l scoată cu totul sau măcar o parte din ce înseamnă 30%."

Liderii sindicali au promisiuni că mâine, la întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă, autorităţile vor veni cu soluţii concrete la toate cererile angajaţilor care astăzi au fost în grevă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Stiri sociale » Sute de spitale au intrat în grevă. Zeci de mii de angajaţi din Sănătate au protestat în toată ţara, faţă de scăderea veniturilor