Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Groapa de gunoi a Clujului de la Pata Rât înghite milioane de euro

Cunoscută peste hotare prin reportajele de la BBC şi Channel 5, groapa de gunoi a Clujului de la Pata Rât ar fi trebuit închisă încă din 2010! Anii au trecut, gunoiul a rămas. Doar costurile pentru închiderea rampei au crescut progresiv. În 2015, erau estimate la 6 milioane de euro.

de Redactia Observator

la 28.09.2018 , 16:54

Cunoscută peste hotare prin reportajele de la BBC şi Channel 5, groapa de gunoi a Clujului de la Pata Rât ar fi trebuit închisă încă din 2010! Anii au trecut, gunoiul a rămas. Doar costurile pentru închiderea rampei au crescut progresiv. În 2015, erau estimate la 6 milioane de euro. Atât cât va costa zidul pe care autorităţile se gândesc să-l ridice între groapa de gunoi şi centura Clujului. 

Groapa de gunoi a Clujului nu respecta niciun fel de standarde şi trebuia închisă încă din 2010. Nu s-a întâmplat asta. Anii au trecut, iar mirosurile pestilenţiale au rămas.

La începutul anului trecut, pentru închiderea depozitului de la Pata Rât au fost alocate 5 milioane de euro. După două luni, suma a fost suplimentată cu încă 750.000 de euro.

Vezi și

Iar după ce experţii au identificat zone periculoase, în care terenul de sub depozit este doar plastic curgător sau moale, au fost alocate alte 5 milioane de euro, pentru construirea acestui zid.

Pentru că legea spune că distanţa dintre o rampă de gunoi şi o localitate trebuie să fie de minim un kilometru, în decembrie 2010 oamenii care locuiau la Pata Rât au fost evacuaţi de autorităţi. Groapa de gunoi a rămas.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Groapa de gunoi a Clujului de la Pata Rât înghite milioane de euro