Antena Meniu Search
x

Guvernul alocă încă 20.000 de tichete pentru cei care vor să-şi cumpere maşini noi

Guvernul a decis astăzi să repornească programul Rabla! 20 de mii de români vor putea să obţină tichetul pentru o maşină nouă.

de Redactia Observator

la 08.08.2019, 21:53

Vezi și

Guvernul a decis astăzi să repornească programul Rabla! 20 de mii de români vor putea să obţină tichetul pentru o maşină nouă.

Începând de săptămâna viitoare, cei care doresc să se înscrie în program se pot prezenta la dealerii parte din program cu actul de proprietate, copie legalizată după certificatul de înmatriculare, dar şi un certificat fiscal, iar de acolo vor fi trimişi mai departe la un colector autorizat, pentru casare, de unde pot obţine voucherul rabla.

În total, Guvernul a alocat 135 milioane de lei pentru suplimentarea programului. Valoarea voucherului a rămas aceeaşi, 6500 de lei pentru casarea unui auto mai vechi de opt ani şi înlocuirea lui cu unul nou, iar pentru cei care aleg să-şi cumpere o maşină cu propulsie hibrid de exemplu, bonusul poate ajunge până la 9.500 de lei.

După radiere, proprietarul are la dispoziţie 120 de zile pentru a-şi achiziţiona un autoturism nou şi se poate prezenta la comercianţi pentru a consulta oferta.

Anul acesta, numărul primelor de casare acordate de stat este mult mai mare decât anul trecut, 55000 în total, iar guvernanţii ne asigură că, la nevoie, Rabla Clasic ar putea fi suplimentat din nou. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Guvernul alocă încă 20.000 de tichete pentru cei care vor să-şi cumpere maşini noi