Antena Meniu Search
x

Hackerii români care cereau plăţi în bitcoin, moneda virtuală, au fost prinşi

Hackerii români au speriat din nou internetul. Au făcut sute de victime în mai multe ţări din Europa, iar poliţiştii români au colaborat cu FBI.

Vezi și

Hackerii români au speriat din nou internetul. Au făcut sute de victime în mai multe ţări din Europa, iar poliţiştii români au colaborat cu FBI şi alte servicii secrete pentru a-i prinde. Afacerea părea sigură, iar banii veneau de la distanţă, în monede virtuale. Astfel, şirul tranzacţiilor era greu de urmărit. Hackerii blocau computerele victimelor, iar pentru deblocare cereau bani.

Un banal apartament de bloc este locul din care hackerii atacau companii din Europa şi Statele Unite. La percheziţii, procurorii au găsit şi dispozitivele folosite în atacurile informatice. Românii cedau 30 la sută din profit celui care a creat softul periculos. 

Hackerii nu aveau acces la datele din computere, dar toate fisierele deveneau criptate. Imediat, pe monitor apăreau indicaţiile infractorilor. Prima regula era ca păgubitul să nu anunţe autorităţile, iar cea mai importantă era plata. 

Ca să-i prindă, poliţiştii şi ofiţerii DIICOT au lucrat în comun cu FBI, Europol şi servicii secrete din alte state, acolo unde infractorii internetului au reuşit să facă victime. 

Doi dintre hackeri au fost prinsi în Bucureşti. Pe numele lor exista un mandat internaţional de arestare emis de autorităţile din Statele Unite. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Hackerii români care cereau plăţi în bitcoin, moneda virtuală, au fost prinşi