Antena Meniu Search
x

Hainele ''vegane'', tot mai apreciate în România

Este la modă să fii vegan, însă pentru mulţi români a devenit şi un stil de viaţă. Ca să fii un vegan autentic nu trebuie să ai grijă doar la ce mânânci, ci şi cu ce te îmbraci. Un designer vestimentar din Oradea creează haine pe care le-a numit ''vegane'', special pentru cei care au adoptat acest mod de viaţă.

de Redactia Observator

la 30.08.2019, 17:12

Vezi și

Este la modă să fii vegan, însă pentru mulţi români a devenit şi un stil de viaţă. Ca să fii un vegan autentic nu trebuie să ai grijă doar la ce mânânci, ci şi cu ce te îmbraci. Un designer vestimentar din Oradea creează haine pe care le-a numit ''vegane'', special pentru cei care au adoptat acest mod de viaţă. Din mâinile designerului ies rochii, pantaloni ori tricouri lucrate doar din ţesături vegetale.

Stilul de viață vegan este în esență simplu. Presupune eliminarea produselor de origine animală din toate ariile vieții: dietă, cosmetice sau îmbrăcăminte. După ce în urma cu patru ani a renunțat la carne, Amalia, un designer ordean, a decis să renunțe și la materialele obținute de la animale.

Pentru rochiile de seară sau de cocktail, Amalia folosește vâscoză naturală pentru că se apropie mai mult de mătase. Se obține din celuloză organică, este rezistentă, îşi păstrează forma și nu se șifonează ușor. Iar designerul orădean, nu duce lipsă de clienţi.

Hainele din cânepă, in sau bumbac sunt cele mai căutate pentru că sunt foarte confortabile. Dacă doriţi totuşi să purtaţi haine din blană sau piele, acestea pot fi înlocuite cu succes de variantele ecologice.

În România sunt peste jumătate de milion de persoane care se declară vegane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Hainele ''vegane'', tot mai apreciate în România