Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Harta Longevităţii", proiect de cercetare unic în România

Un subiect intens dezbătut în întreaga lume - longevitatea - a fost punctul de plecare pentru un eveniment unic în tara noastra: conferința de lansare a primului proiect de cercetare "Harta longevității în Romania". Senatul Ştiintific al Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a lansat proiectul fenomen miercuri, alături de o echipa formata din medici, profesori, academicieni, cercetători și sociologi. Cu toţii caută răspunsuri si soluţii care să ne ajute să trăim nu doar mai mult, ci şi mai bine.

de Redactia Observator

la 10.10.2024 , 15:15

România ocupă locul 33 în Europa în ceea ce priveşte speranţa de viaţă şi locul 95 la nivel mondial. Pentru  a afla care sunt factorii care influenţează pozitiv calitatea vieţii, echipa implicată în proiect a început o cercetare amănunţită a factorilor genetici şi de stil de viaţă.

Subiecte dezbătute de catre specialisti în cadrul conferinţei au fost somnul şi calitatea lui, alimentaţia echilibrată şi gradul de activitate fizică în funcţie de starea de sănătate. 

În România locuiesc peste 370 de mii  de persoane cu vârsta de peste 85 de ani. Cercetările în cadrul proiectului continuă.

Vezi și
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Preferaţi să plătiţi cu cardul sau cash atunci când faceţi cumpărături?
Observator » Ştiri sociale » "Harta Longevităţii", proiect de cercetare unic în România