Antena Meniu Search
x

Hrana, motiv de stres pentru omul modern

Hrana a devenit un motiv de stres pentru omul modern, proveniența ei, dar și beneficiile asupra sănătății fiind incerte. De ce oamenii secolului XXI nu mai știu ce și cum să mănânce? De ce trebuie să ne facem atâtea probleme în legătură cu hrana zilnică? Cum am ajuns, totuși, aici?

De Redactia Observator la 23.06.2021, 15:25
Hrana, motiv de stres pentru omul modern
Hrana, motiv de stres pentru omul modern

La aceste întrebări vor încerca să răspundă specialiștii prezenți la conferița ”Dilema alimentației moderne: veganism sau nutriție care include și proteina animală?”. Evenimentul va avea loc ONLINE, joi 24 iunie. Participarea este gratuită.

Dezbaterea face parte din seria conferințelor științifice INOVALIMENT, organizate de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

“Ce vom mânca în viitor? este întrebarea care preocupă societatea actuală.  Resursele limitate, poluarea, creșterea populatiei si incidența bolilor metabolice au adus în analiză transformarea sistemului alimentar si dietele viitorului. În cadrul dezbaterii vom analiza transformarea sistemului alimentar din perspectiva cercetării știintifice și a medicinei de precizie, dar și din perspectiva consumatorului și a dietelor pe care acesta și le asumă. Vom căuta să înțelegem dacă veganismul este o alegere personală sau o condiție responsabilă pentru viitorul planetei?”, a declarat Lăcrămioara Frăsineanu, Manager de Proiect Senatul Științific al FDVDR.

Printre specialiștii care vor dezbate aceste teme se numără: Dr. Anca Hâncu, Medic Nutriționist Metabolic Balance, Conferențiar Corina Zugravu, Medic Primar Igiena Alimentației și Nutriție, UMF Carol Davilla, Dr. Simona Carniciu, Medic Diabetolog, Prof. Univ. Dr. Dan Vodnar, USAMV Cluj, Prorector și Șef de Cercetare, Dr. Florin Ioan Bălănică, specialist în programe medicale personalizate, Florentina Opriș, prezentator TV, specialist în nutritie, sport și terapii alternative, promotor al stilului de viață sănătos. 

Înscrierea la conferință se realizează prin completarea unui formular, disponibil pe www.fundatiadanvoiculescu.ro.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Hrana, motiv de stres pentru omul modern

Breaking News

Românii care au trecut de la ROBOR la IRCC încep să regrete. Rate mai mari şi cu 1.000 de lei de la anul

Românii care au trecut de la ROBOR la IRCC încep să regrete. Rate mai mari şi cu 1.000 de lei de la anul