Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Idei pentru vacanţa din octombrie 2024. Destinaţii de vizitat în prima vacanţă a elevilor

Deşi încă nu a început oficial noul an şcolar, suntem convinşi că mulţi dintre elevi se gândesc, deja, la prima vacanţă, care ar urma să vină în octombrie 2024, astfel că vă prezentăm câteva idei de a petrece vacanţa respectivă.

de Redactia Observator

la 28.08.2024 , 12:15

Mulţi elevi din România se gândesc, deja, la vacanţa din octombrie 2024
Mulţi elevi din România se gândesc, deja, la vacanţa din octombrie 2024 - Profimedia (imagine ilustrativă)

Luni, 9 septembrie 2024, începe Anul Şcolar 2024-2025, iar primul modul de cursuri durează aproape două luni, astfel că elevii ar urma să se bucure de o nouă vacanţă abia spre sfârşitul lunii octombrie 2024.

Vorbim despre un modul de cursuri care are o durată de şapte săptămâni. După primul modul de cursuri vine vacanţă de toamnă, ultima vacanţă de care elevii ar urma să se bucure înainte de cea pentru sărbătorile de iarnă.

Prima vacanţă a elevilor din anul şcolar 2024-2025 începe pe 26 octombrie 

Articolul continuă după reclamă

Cum spuneam, vacanţa de toamnă a elevilor ar urma să înceapă, în mod oficial, sâmbătă, 26 octombrie, şi ar urma să aibă o durată de o singură săptămână, elevii urmând să revină la cursuri luni, 4 noiembrie 2024.

Pe acelaşi subiect

Există specialişti care susţin că tipul acesta de calendar educaţional este unul benefic, elevii fiind avantajaţi de faptul că pot avea câte o săptămână de repaos la fiecare şapte sau opt săptămâni de cursuri.

Destinaţii din România pentru vacanţa din octombrie 

Pentru că timpul avut la dispoziţie este relativ scurt, iar condiţiile meteorologie nu mai sunt potrivite pentru un sejur la mare, este de aşteptat ca elevii să profite de vacanţa de toamnă pentru a petrece timpul în natură.

Din acest motiv, este de aşteptat ca elevii din Bucureşti, de exemplu, să aleagă posibilitatea de a-şi petrece vacanţa de toamnă undeva la munte, iar cei din alte localităţi să-şi petreacă vacanţa de toamnă undeva în apropiere de zona de domiciliu.

Idei de city break în Europa

Românii şi-au dezvoltat mult orizonturile în ultimii ani, prin plecări tot mai des în străinătate, iar asta s-ar putea traduce, vizavi de vacanţa de toamnă, şi prin posibilitatea ca elevii să fie încurajaţi să aleagă un city break în Europa pentru sfârşitul lunii octombrie.

Vorbim despre posibile călătorii către destinaţii relativ apropiate de casă, precum Viena, Budapesta sau anumite locaţii din Bulgaria, Grecia sau Turcia, dar cei curajoşi şi cu posibilităţi financiare ar putea alege chiar să-şi petreacă vacanţa de toamnă în zone unde măcar teoretic încă s-ar mai putea face plajă, precum Spania sau Portugalia.

Cum va fi vremea în octombrie 2024

După o lună, septembrie, cu temperaturi încă relativ ridicate, luna octombrie ar urma să vină cu instabilitate atmosferică deosebită, respectiv cu multe zile cu precipitaţii şi fenomene meteo extreme.

Mai mult, sfârşitul lunii octombrie ar putea aduce inclusiv primele ninsori din România, astfel încât în zonele înalte chiar am putea să vorbim despre posibilitatea de a practica sporturi de iarnă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu sancţiunile drastice introduse odată cu noul an şcolar?
Observator » Ştiri sociale » Idei pentru vacanţa din octombrie 2024. Destinaţii de vizitat în prima vacanţă a elevilor