Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cât de pregătiţi suntem să salvăm oameni, în situaţii de urgenţă? Imaginile filmate la accidentul grav din Bucureşti trag un semnal de alarmă

Ambulanţa a sosit greu. Iar oamenii au preferat să transmită Live pe Facebook scenele şocante decât să se apropie de victime.

de Redactia Observator

la 09.11.2017 , 10:46

Lângă o maşină care ardea cu flăcări uriaşe, două tinere au zăcut pe asfalt timp de aproape 20 de minute. Ambulanţa a sosit greu. Iar oamenii au preferat să transmită Live pe Facebook scenele şocante decât să se apropie de victime. Bilanţul accidentului un mort, un rănit grav. Iar Raed Arafat cere verificarea timpilor de reacţie. 

Flăcări înalte, fum şi multă groază. Puţin după ora 22, se dă alarma în cartierul Baicului. 

Două surori, rănite grav şi arse, zac în agonie pe asfalt. Paula nu mai respiră. Dar Camelia dă semne de viaţă. Oamenii nu ştiu cum să intervină, iar salvatorii nu mai ajung.

Vezi și

Şoferiţa se îndrepta către şoseaua Baicului şi a intenţionat să vireze stânga pe această stradă, fără să ia în calcul însă autoturismul care venea din sens opus. Impactul a fost atât de puternic, încât maşina în care se aflau cele două victime s-a aprins pe loc.

Focul a cuprins şi alte patru maşini parcate. Cele două surori au fost scoase din flăcări chiar de şoferul care le-a lovit. Pentru că era băut, bărbatul de 40 de ani a fugit apoi. S-a întors mai târziu, iar poliţiştii l-au dus direct la audieri si reţinut, în final, cu ordonanţă. Astazi va ajunge în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă. 

Primii care au ajuns la locul tragediei au fost pompierii. După aproximativ 10 minute, spun martorii. Ambulanţa cu medic însă, a întârziat 20 de minute. Maşina de intervenţie de la cel mai apropiat sediu era stricată în curte. 

Purtătorul de cuvânt ISU SMURD: "Alertarea pompierilor s-a realizat la ora 22 15 minute iar deplasarea resurtselor s a realizat din două subunităţi distincte. Primele speciale de pompieri au ajuns in 10 minute, ulterior a ajuns şi ambulanta SMURD  şi echipajul de descarcerare."

Şeful DSU, Raed Arafat, a cerut o anchetă internă. 

Raed Arafat: "Încadrarea în timpii prevăzuţi la nivel legal, adică pentru echipele de terapie mobilă intensivă de 15 minute în zonele urbane în 90 la sută din cazuri şi pentru echipele de prim ajutor de 8 minute în 90% din cazuri asta a fost realizat în mare parte. Nu ascundem faptul că avem în unele unităţi maşinile defecte, poate că nu erau maşini în apropiere."

Accidentul a dat naştere unor noi controverse. 

Cele două fete au fost sustrase din autorism şi lăsate la câţiva metri de maşina în flăcări, pe asflat. De pe margine, oamenii priveau şi transmiteau pe internet nenorocirea. 

Tânăra de la volan, în vârstă de 26 de ani, este internată la spitalul Floreasca în stare critică. Pentru sora ei, se fac pregătiri de înmormântare. 

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere si vătămare corporală din culpă. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » Cât de pregătiţi suntem să salvăm oameni, în situaţii de urgenţă? Imaginile filmate la accidentul grav din Bucureşti trag un semnal de alarmă