Antena Meniu Search
x

În casa Domnului, politica stă la loc de cinste! Deşi şefii Bisericii le-au cerut preoţilor să rămână imparţiali în campania electorală, ei pot fi uşor convinşi să facă propagandă

Religia şi politica fac casă bună, sub acoperişul bisericilor! Există preoţi care ambalează predica în discursuri electorale. În funcţie de simpatii personale sau de avantaje materiale.

Vezi și

Religia şi politica fac casă bună, sub acoperişul bisericilor! Există preoţi care ambalează predica în discursuri electorale în funcţie de simpatii personale sau de avantaje materiale., deşi conducerea Bisericii Ortodoxe le-a cerut să rămână imparţiali.

"Preoţii, şi mă refer, aici, la toate cultele, ştiu că au o influenţă considerabilă în grupurile sociale şi că pot manipula voturile", spune politologul Anrei Ţăranu.

La rândul său, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a declarat: "Este un gest reprobabil şi în contradicţie cu o hotărâre foarte limpede a Sfântului Sinod. Sancţiunile pornesc de la mustrare din partea superiorilor până la mutare disciplinară într-o altă parohie sau chiar până la trimiterea persoanelor respective la o mânăstire pentru a traversa o perioadă de reculegere".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » În casa Domnului, politica stă la loc de cinste! Deşi şefii Bisericii le-au cerut preoţilor să rămână imparţiali în campania electorală, ei pot fi uşor convinşi să facă propagandă