Antena Meniu Search
x

Incendiul produs la un depozit din Iași s-a soldat cu pagube uriașe (Video)

Zeci de pompieri din Iaşi s-au luptat noaptea trecută ore în şir cu flăcările care au transformat un depozit şi un magazin de materiale sanitare în scrum. Autorităţile au emis şi un mesaj Ro-Alert, iar 30 de persoane au fost evacuate dintr-o clădire din apropiere. Pagubele sunt totale, iar ancheta încearcă acum să afle care a fost cauza dezastrului. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 03.07.2020, 21:30

Vezi și
  • 30 de persoane au fost evacuate dintr-o clădire din apropiere.
  • Nu se știe din ce motiv a izbucnit incendiul.

Flăcări uriaşe au luminat cerul nopţii în Iaşi. Fumul negru a acoperit oraşul pe câţiva kilometri. 

Firma de pază a fost inițial anunțată prin sistemul de securitate că ar putea fi o problemă la depozit. Cei de acolo au venit să verifice, însă nu au văzut nimic ieșit din comun, însă au revenit după alte 10 minute când au mai primit un semal de alarmă. Atunci au găsit depozitul în flăcări. 

La sosirea pompierilor, mare parte din depozit era scrum. Focul violent s-a extins şi la o spălătorie de covoare, iar un bloc din apropiere a fost ameninţat de vâlvătaie. Toţi locatarii au fost evacuaţi. 

La scurt timp după izbucnirea incendiului, oamenii au primit mesaje prin Ro-alert prin care erau sfătuiţi să evite zona, să ţină geamurile şi uşile închise din cauza degajărilor mari de fum. 

Imaginile filmate astăzi cu o dronă arată amploarea pagubelor. 

Depozitul a fost distrus în totalitate. Și deocamdată este prea devreme să știm despre ce pagube vorbim. Asta pentru că depozitul era plin de instalații termice și sanitare și totul a fost distrus de flăcări.

La câteva ore de la lichidarea incendiului, pompierii s-au întors în zonă pentru a se asigura că nu apar noi focare. 

Gabriel Covăsneanu, purtător de cuvânt ISU Iași: În momentul de față, ca și pagube avem hala, o suprafață de 1200 de metri pătrați și materialele care au fost depozitate în interior. Pe lângă aceste pagube, au fost produse și pagube la clădirile învecinate, la fațadele clădirilor și la un autoturism aflat în parcare.

Inspectorii ISU Iași încearcă să stabilească o cauză a incendiului. Deocamdată nu se știe de la ce a izbucnit focul, iar ancheta e îngreunată de faptul că în zonă nu sunt camere video.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Incendiul produs la un depozit din Iași s-a soldat cu pagube uriașe (Video)