Antena Meniu Search
x

Cel mai lung prenume al unei persoane din România conţine 9 cuvinte, anunță MAI. O nouă limită, din această lună

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat că, începând din 2 mai, prenumele unei persoane nu poate fi compus din mai mult de trei cuvinte, menţionând că, până acum, cel mai lung prenume din România avea nouă cuvinte.

de Redactia Observator

la 04.05.2022, 21:33

nume copil
Cel mai lung prenume al unei persoane din România conţine 9 cuvinte, anunță MAI. O nouă limită, din această lună - Shutterstock (imagine ilustrativă)

"Mama, tata, cei patru bunici, naşa, naşul şi poate moaşa. În total 9. Probabil aşa a apărut cel mai lung prenume al unei persoane din România care conţine 9 cuvinte. Nouă cuvinte. Ne gândim că fiecare dintre cei enumeraţi au vrut să contribuie. Nu ne întrebaţi care este acest prenume, dar vă asigurăm că nu toate cuvintele care îl compun sunt şi date onomastice", au scris reprezentanţii MAI, pe Facebook.

Ei au precizat că acum prenumele nu poate avea mai mult de trei cuvinte"Tot ce putem să vă spunem este că începând cu 2 mai, prenumele unei persoane nu poate fi format din mai mult de trei cuvinte", a precizat sursa citată.

Actul normativ vine, însă, şi în ajutorul celor care au avut parte de părinţi cu o imaginaţie excesivă şi le permite să-şi schimbe prenumele pe cale administrativă. 

Modificări și pentru cei cu nume de scenă

Acelaşi drept îl vor avea şi cei care sunt cunoscuţi sub un nume de scenă, deşi în certificatul de naştere scrie altceva. Trebuie menţionat, însă, că aceste modificări impun şi multă birocraţie, dar ce nu face omul pentru un nume decent.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Cel mai lung prenume al unei persoane din România conţine 9 cuvinte, anunță MAI. O nouă limită, din această lună