Antena Meniu Search
x

Începe cel mai mare pelerinaj din România. Primii credincioși au ajuns deja la moaștele Sfintei Parascheva

Mii de credincioşi din toată ţara iau drumul Iaşilor, în aceste zile. Mai sunt câteva ore până începe cel mai mare pelerinaj din România, al Sfintei Parascheva

Vezi și

Mii de credincioşi din toată ţara iau drumul Iaşilor, în aceste zile. Mai sunt câteva ore până începe cel mai mare pelerinaj din România, al Sfintei Parascheva - cea prăznuită pe 14 şi 15 octombrie. Şi este deja coadă în locul în care, mâine, va fi aşezată, racla cu moaşte.

Sunt oameni de toate vârstele care, în fiecare an, fac acelaşi lucru. Înfruntă fără să clipească frigul şi drumul lung. Aşa, cu seninătate pe chip, aşteaptă slujba Sfintei Parascheva.

Ticu Mocanu are 77 de ani şi nici nu-şi mai aminteşte de când vine la pelerinaj. Este din Focşani şi e primul în rând. A venit de la ora 6. Alături, mândră că e a doua la coadă, este doamna Elena, din Piatra Neamţ. 

Pregătirile sunt în toi şi la Mitropolie, acolo unde catafalcul cu moaştele sfintei este îmbrăcat cu flori. O familie din Capitală a trimis o maşină plină cu aranjamente florale.

150 de autocare cu oameni din toată ţara sunt aşteptate să ajungă acolo diseară şi la noapte. Pelerinajul începe la 6, cu o slujbă specifică, după care, racla cu moaştele va fi mutată în curte, unde va rămâne până pe 15 octombrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Începe cel mai mare pelerinaj din România. Primii credincioși au ajuns deja la moaștele Sfintei Parascheva