Antena Meniu Search
x

Învăţător din Bihor, singurul meşter din România care face arcuri dacice

Un învăţător din Bihor are o pasiune mai puţin obişnuită! Este singurul  meşter din România care construieşte replici ale arcurilor dacice, care sunt vândute atât în ţară, cât şi în străinătate.

de Redactia Observator

la 24.07.2019, 17:00

Vezi și

Un învăţător din Bihor are o pasiune mai puţin obişnuită! Este singurul  meşter din România care construieşte replici ale arcurilor dacice, care sunt vândute atât în ţară, cât şi în străinătate. Le confecţionează din lemn de cea mai bună calitate, iar asta înseamnă că au un preţ care poate părea mare, însă cei care vor să aibă un arc de precizie consideră că merită toţi banii.

Cu nume parcă predestinat, Dacian şi-a descoperit pasiunea pentru meşterit arcuri în urmă cu şapte ani. Din dorinţa de a-şi scoate copiii din casă din faţa calculatorului a căutat o activitate care să le stârnească interesul şi a ales tirul cu arcul. După ce s-a informat şi a deprins tehnicile de realizare a început să construiască arcuri într-un mic atelier amenajat în curtea casei. Cel dacic i-a atras în mod special atenția. 

Acum construieşte şi arcuri inventate de el. Cu multă dibăcie, Dacian reuşeşte să dea formă arcurilor din tot felul de esenţe lemnoase. Frasinul, ulmul şi salcâmul sunt câteva dintre acestea. Relizarea unui arc presupune multe ore de muncă. Se poate lucra la el chiar şi două săptămâni.  Arcurile meşterului sunt vândute nu doar în ţară, ci au ajuns  chiar şi în Anglia, Danemarca şi Canada.

Arcul cu săgeţi este una dintre cele mai vechi arme cunoscute în istoria omenirii și era folosit la vânătoare sau în lupte. Astăzi, tirul cu arcul este un sport olimpic. Copii de toate vârstele îl practică.

În jur de 2.000 de membri are comunitatea arcaşilor din România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Învăţător din Bihor, singurul meşter din România care face arcuri dacice