Antena Meniu Search
x

Istoria Bucureștiului

Istoria Bucureştilor - ca oraş - începe din Centrul Vechi, acolo unde - la sfârşitul secolului al 14-lea - s-a ridicat prima clădire. O adevărată piatră de temelie care a stat la baza localităţii care a devenit apoi capitala României.

Vezi și

 Bucureştii au început să prindă viaţă abia în timpul domniei lui Vlad Ţepeş. Comerţul a început să înflorească, iar - după ceva timp - tarabele negustorilor veniţi de pretutindeni au început să sufoce uliţele înguste.

Doar că puţini din cei care intră în Centrul Vechi cunosc ceva despre istoria acestui loc. Să revenim la istorie, că poate mai aflăm ceva despre capitala ţării noastre.

Centrul Vechi a continuat să se extindă şi a început să înghită aşezările din preajmă. Multe dintre actualele cartiere din Bucureşti îşi păstrează numele din acea perioadă.

Un cartier cu o istorie sumbră este cartierul Balta Albă. Alte cartiere au păstrat denumirile foştilor proprietari sau ale soţiilor acestora. Unele cartiere şi-au căpătat numele în urma unor lupte sau în perioadele în care acolo erau cantonaţi soldaţi.

Cea mai veche arteră din Bucureşti este Calea Victorie, care dateaza din anul 1692, în timp ce Strada Doamnei este cea mai veche strada care şi-a pastrat traictoria iniţiala pâna în zilele noastre.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Istoria Bucureștiului