Antena Meniu Search
x

Italienii, solidari cu sportiva paralimpică româncă, după ce a fost agresată pentru că e străina

A primit nenumărate mesaje de solidaritate după ce a fost agresată de un individ rasist în Italia, unde trăieşte de 16 ani.

de Redactia Observator

la 21.07.2020, 10:50

Vezi și
  • Beatrice este o sportivă paralimpică.
  • Românca a fost insultată atât pentru naţionalitatea ei.

Beatrice Ion, titulară în echipa naţională a Italiei de baschet în fotoliul rulant, a fost insultată atât pentru naţionalitatea ei, cât şi pentru handicapul de care suferă.

Iar tatăl său a ajuns chiar la spital în urma loviturilor agresorului. Beatrice spune că şi-ar dori ca rasiştii să poată fi convinşi că străinii şi persoanele cu dizabilităţi sunt oameni la fel ca ei.

Beatrice Ion: Dacă cineva bate pe altcineva pe stradă doar pentru că este "stranier", doar pentru că vrea, şi eu sunt şi în cărucior, şi de mine s-au luat pentru că sunt în cărucior, aş vrea să facă o lună într-un centru unde e lume în cărucior sau care are o dizabilitate, să lucreze cu ei o lună şi să vadă că suntem persoane ca ei, că nu avem nimic diferit, şi poate asta le-ar deschide mintea şi mai cu seamă inima.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Italienii, solidari cu sportiva paralimpică româncă, după ce a fost agresată pentru că e străina