Antena Meniu Search
x

Izvorul Tămăduirii, sărbătorit de mii de oameni din toată ţara

Credincioșii au mers în pelerinaj la Biserica Greacă din Brăila, ca să ia apă dintr-o fântână aflată sub unul dintre altare.

Vezi și

Credincioșii au mers în pelerinaj la Biserica Greacă din Brăila, ca să ia apă dintr-o fântână aflată sub unul dintre altare sau la procesiunea de sfinţire a apelor de la Mănăstirea Dervent din judeţul Constanţa.

Mănăstirea Dervent. Tărâmul pe care oamenii îl consideră atins de Dumnezeu. Aici, în secolul al doilea, crucile din piatră ar fi apărut din senin. Iar Izvorul din curtea bisericii e cunoscut pentru puterile miraculoase ale apei. Două mii de oameni au retrăit astăzi minunea pildei orbului vindecat cu aghiazmă în Vinerea Luminată.

Este pelerinaj cu mii de credincioşi şi în Brăila, la Izvorul Tămăduirii. Legenda spune că în 1863, pe când o echipă de muncitori greci săpa fundaţia unuia dintre cele trei altare, un fir de apă a ţâşnit cu putere. Un nevăzător s-ar fi spălat pe faţă şi s-ar fi vindecat. 

De 30 de ani, oamenii şi-au făcut un obicei din a lua apă din fântâna care izvorăşte numai în prima vineri de după Paşte. 

Pelerinajul va dura până târziu în noapte, când şi ultimul credincios va lua aghiazmă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Izvorul Tămăduirii, sărbătorit de mii de oameni din toată ţara