Jeleuri de casă, rețeta sănătoasă a unei mame din Timișoara
Nu există copil care să nu iubească dulciurile. Dar în ciuda diversităţii de pe rafturile magazinelor, cele mai multe sunt pline de chimicale. Există însă alternative mai sănătoase.
- Jeleurile sunt preparate fără zahăr.
- Conțin doar ingrediente naturale.
Nu există copil care să nu iubească dulciurile. Dar în ciuda diversităţii de pe rafturile magazinelor, cele mai multe sunt pline de chimicale. Există însă alternative mai sănătoase. O mamă din Timişoara face jeleuri de casă. Nu foloseşte nici măcar un gram de zahăr, ci doar înlocuitori naturali. Iar astăzi, de Ziua Jeleurilor, ne-a împărtăşit şi nouă reţeta.
De diferite forme şi culori, jeleurile sunt o categorie de dulciuri plăcută atât de copii, cât şi de adulţi, datorită consistenţei şi aromei. Dar cele mai multe dintre jeleurile pe care le găsim în magazine conţin substanţe periculoase care ne pot afecta sănătatea.
O alternativă la jeleurile din comerţ pot fi cele preparate în casă, doar cu ingrediente naturale. O mamă din Timişoara a găsit reţeta perfectă.
Totuşi, trebuie să avem în vedere că şi în cazul jeleurilor de casă se foloseşte un agent de îngroşare. Specialiştii spun însă că nu ne poate face rău, atât timp cât consumăm dulciurile cu moderaţie.
Zilnic, în întreaga lume se produc 100 de milioane de bomboane gumate. Primul jeleu fost facut în anul 1920.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰