Antena Meniu Search
x

Video Jobul de acasă: 7 din 10 românce lucrează gratis și după cele 8 ore de muncă. Gătesc, spală, calcă și au și grijă de copii

Bucătar, învăţătoare, menajeră sau chiar psiholog sunt doar câteva dintre rolurile cu care jonglează femeile după ce au ieşit de la serviciu. Datele unui sondaj realizat de o platformă de recrutare arată că practic 70% dintre reprezentantele sexului frumos mai au un job. Dacă ar fi fost renumerate, acestea spun că ar câştiga la fel de bine ca la serviciul propriu-zis.  

de Redactia Observator

la 01.03.2023, 21:02

Vezi și

Pregătirea meselor, spălatul vaselor, călcatul hainelor, dar şi pregătirea copiilor. Sunt doar câteva dintre activităţile pe care 70% dintre femeile care locuiesc cu un partener trebuie să le facă acasă, o spune un sondaj realizat de o platformă de recrutare din România. Practic, după terminarea jobului, femeile mai au un serviciu.

Bărbat-reporter: Nu este adevărat! Mai mult fac bărbaţii treaba în casă.

- Cum este la dumneavostră?

- Sincer să fiu, mai mult soţia.

Pe acelaşi subiect

Femeie: Din partea mea nu, dar majoritatea cred că da.  Împărţim sarcinile, că toţi avem joburi. De comun acord în funcţie de timpul pe care îl avem la dispoziţie.

60% dintre femeile chestionate au spus că, dacă munca de acasă ar fi remunerată, ar câştiga cel puţin la fel de bine ca la job propriu-zis.

Bărbat: Să o scoţi undeva în oraş, să o scoţi la restaurant, să o duci la munte, nu cu bani.

Tot în acest sondaj mai vedem că în familie, doamnele au şi rolul de contabil, se ocupă aşadar de bugetul familiei, sunt bucătari şi, totodată organizatori de petreceri aniversare. Mai mult, cele care sunt şi mame devin şi dascăli pentru copii, povestitori sau şoferiţe.

Femeie-reporter: Bag la spălat, fac curăţenie în casă, cu aspiratorul, dacă trebuie de mâncare.

- Şi soţul?

- Face şi el mai puţin, deoarece are jobul de aşa natură.

- Ce aţi vrea să îi spuneţi soţului dumneavoastră?

- Când are timp, să mă ajute mai mult!

Dintre bărbații care se ocupă de întreținerea casei și a familiei, aproape 83% alocă în medie între una și trei ore zilnic acestor sarcini și doar 17% depășesc acest timp.

Soți-reporter: Aşa este !

- Cam câte ore faceţi treaba acasă?

- Cam două ore. De băgat aspiratorul în casă, scuturat covoare şi atât.

- Mă ajută în bucătărie, dă cu aspiratorul, şterge praful. Ce fac eu, face şi el.

- Aveţi ceva să îi reproşaţi soţului?

- Nu!

Taskurile casnice legate de IT sau reparaţii generale rămân, în continuare în sarcina barbaţilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Jobul de acasă: 7 din 10 românce lucrează gratis și după cele 8 ore de muncă. Gătesc, spală, calcă și au și grijă de copii