Antena Meniu Search
x

Video Săptămâna de lucru de 4 zile în România: 80% dintre angajaţi susţin că ar fi mai productivi. Ce părere au angajatorii

Românii cred că lucrează prea mult. Aşa că şi-ar dori să fie la muncă cel mult patru zile pe săptămână. Doar că angajatorii nu sunt foarte deschişi la un asemenea program. Cel puţin asta arată un studiu recent.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 27.02.2023, 08:00

Vezi și

Mulți români cred că ar fi mai productivi dacă săptămâna de lucru ar avea doar patru zile chiar dacă ar munci 10 ore pe zi în loc de 8. Însă, 18% dintre salariaţii care au participat la acest studiu au spus că nu ar fi de acord să lucreze după acest program. 

Cât privește companiile de la noi, doar 37% ar acceptă reducerea programului de lucru. Oamenii spun că săptămâna de muncă de patru zile ar veni cu o serie de beneficii legate de odihnă, nivel de stres, viață personală și sănătate mentală. 

În Marea Britanie, spre exemplu, săptămâna de lucru de patru zile este un succes. Peste 60 de companii au făcut parte dintr-un proiect pilot și a avut un succes atât de mare încât aproape toate firmele spun că nu se vor întoarce la programul normal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Săptămâna de lucru de 4 zile în România: 80% dintre angajaţi susţin că ar fi mai productivi. Ce părere au angajatorii