Antena Meniu Search
x

Video Româncele, la muncă şi acasă, şi la job: cum sunt împărţite treburile casnice între parteneri

Viaţa de familie, pusă sub lupă de un sondaj realizat de cea mai mare platformă de recrutare din România, în ceea ce priveşte împărţirea treburilor casnice.

de Redactia Observator

la 28.02.2023, 18:08

Vezi și

Dincolo de viaţa profesională, 70% dintre femeile care locuiesc cu partenerul de viaţă spun că tot lor le revin şi mare parte din aceste munci! Un procent covârşitor!

Treburile casnice, realizate mai mult de femei

Ne referim aici la lucruri precum pregătirea meselor, spălatul vaselor, călcatul hainelor dar şi pregătirea copiilor pentru diverse activităţi. Şi tot în acest sondaj mai vedem că în familie, doamnele au şi rolul de contabil, se ocupă aşadar de bugetul familiei, dacă e vreo surpiză pentru cineva acest lucru, sunt bucătari şi, totodată organizatori de petreceri aniversare!

Mai mult, cele care sunt şi mame au roluri chiar mai diversificate decât ce am văzut până acum! Ele devin şi dascăli pentru copii, povestitori sau şoferiţe. De subliniat, la şoferiţe, însă procentele scad dramatic... 22%.

Pe acelaşi subiect

Un lucru foarte interesant reiese, deasemenea din acest exerciţiu: 60 la sută dintre reprezentantele sexului frumos chestionate au spus că , dacă munca de acasă ar fi remunerată... ar câştiga cel puţin la fel de bine ca la job propriu zis.

Reparaţiile generale, în continuare în sarcina bărbaţilor

Taskurile casnice legate de IT sau reparaţii generale rămân, în continuare în sarcina bărbaţilor. Doamnele bifează aici un procent destul de mic: 17 respectiv 19 la sută!

Sondajul a fost creat ca un manifest prin care sunt aplaudate toate femeile pentru joburile lor de fiecare zi. Conform statisticilor a reieşit că, în continuare femeile tind să aibă mult mai multe responsabilităţi decât partenerii lor când vine vorba de treburile casei, ceea ce înseamnă, automat, mai puţin timp pentru pasiuni sau hobby-uri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri sociale » Româncele, la muncă şi acasă, şi la job: cum sunt împărţite treburile casnice între parteneri