Antena Meniu Search
x

Judecătoare din Brăila, suspendată după motivarea bizară de a lăsa în arest la domiciliu un suspect de viol

Judecătoarea din Brăila care a motivat în termeni bizari decizia prin care a dispus înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu în cazul unui suspect de viol asupra unei minore sechestrate timp de 8 luni a fost suspendată din funcţie pentru 6 luni.

de Redactia Observator

la 25.05.2021, 11:04

Judecătoare din Brăila, suspendată după motivarea bizară de a lăsa în libertate un suspect de viol
Judecătoare din Brăila, suspendată după motivarea bizară de a lăsa în libertate un suspect de viol - Shutterstock

"Admite în parte acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva doamnei Coarnă Cristina - judecător în cadrul Judecătoriei Brăila. În baza art.100 lit.d) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică doamnei Coarnă Cristina - –judecător în cadrul Judecătoriei Brăila, sancţiunea disciplinară constând în «suspendarea din funcţie pe o perioadă de 6 luni» pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art.99 lit. s) şi art.99 lit.t) teza a II-a din acelaşi act normativ (...)", este soluţia dispusă de CSM.

Hotărârea poate fi contestată în termen de 15 zile la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Decizia vine după ce Cristina Coarnă fusese suspendată din funcţe pe perioada cercetării disciplinare.

Judecătoarea Cristina Coarnă de la Judecătoria Brăila a motivat în termeni bizari decizia din 22 decembrie 2020 prin care a dispus înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu în cazul unui suspect de viol asupra unei minore sechestrate timp de 8 luni, potrivit motivării deciziei Tribunalului Brăila din 23 decembrie 2020, care a corectat decizia judecătoarei Coarnă şi a menţinut arestul preventiv, relata G4Media. Inspecţia Judiciară a anunţat că a luat act de informaţiile apărute în spaţiul public privind instrumentarea unei cauze de la Judecătoria Brăila şi s-a decis sesizarea din oficiu pentru a se stabili dacă există indiciile săvârşirii vreunei abateri disciplinare.

Violul, mai puțin grav decât un atac terorist

Pe acelaşi subiect

"Cu titlul de exemplu, instanţa de fond a considerat că un atentat terorist care să genereze victime multiple, un omor care să stârnească frică generală ar putea justifica măsura arestării preventive (...). În prezenta cauză, faptele inculpatului, deşi reprobabile nu sunt de o aşa gravitate încât să fi generat o rumoare socială de amploare, o reacţie a societăţii din care să rezulte că oamenii consideră faptele sale ca punându-le în pericol viaţa, existenţa în vreun fel. Nu au existat ieşiri în stradă, proteste în presă", conform documentului prezentat de G4Media.

Bărbatul acuzat de viol nu a apucat să părăsească arestul IPJ Brăila. În 15 februarie, Tribunalul Brăila a admis contestaţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila şi a menţinut măsura arestului preventiv în acest caz.

Potrivit Adevărul.ro, Gheorghe Dima, un bărbat de 32 de ani, din judeţul Bacău, ar fi ţinut sechestrată o minoră de 13 ani timp de 8 luni şi ar fi violat-o în mod repetat. Dima era concubinul surorii fetei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Vi s-a întâmplat să vă împrumutaţi pentru a merge în concediu?
Observator » Stiri sociale » Judecătoare din Brăila, suspendată după motivarea bizară de a lăsa în arest la domiciliu un suspect de viol