Antena Meniu Search
x

Jumatate dintre profesori este mult prea slab pregatita pentru a preda

Profesorii joaca la loteria examenului national. Doar jumatate dintre ei a reusit sa ia note de trecere la Titularizare. Chiar si asa, mii de profesori buni nu le vor preda de la toamna elevilor

Vezi și

Note foarte mari, dar inutile. Miniserul Educatiei a ascos la concurs 6000 de posturi. In urma examenului, profesorii au dreptul sa le ocupe pentru ca au luat note peste sapte, adica 47% dintre cei care vor sa fie dascali.

Nu se potriveste zicala: “Dupa fapta si rasplata”. Desi au luat note foarte mari, 8000 de profesori nu vor fi titulari. Fie vor pleca un an din sistem, fie vor si un an suplinitori. “Opt ani, noua ani, de cand tot dau, nu reusesc sa ma ocup, la clasa, de probleme pentru ca trebuie, in permanenta, sa invat pentru examen”, s-a plans o profesoara.

Tot cadrele didactice vin cu solutii: “Sa ne angajeze fiecare scoala. Sa faca ei concurs de angajare”. Legea educatiei prevede acest lucru, insa intervine o problema: e posibil ca nimeni sa nu mai vrea sa profeseze in mediul rural.

Pana cand lucrurile se vor aranja, profesorii trebuie sa tot dea examenele pentru a prinde un loc pe viata, intr-o scoala.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Jumatate dintre profesori este mult prea slab pregatita pentru a preda