Antena Meniu Search
x

La 17 ani, Mihail nu se lasă doborât de cancer. Părinţii au vândut până şi casa, dar în zadar. Viaţa fiului lor depinde de 40.000 de euro

Deşi are doar 17 ani, Mihail Petrache, un adolescent din Alexandria, judeţul Teleorman, nu a fost ocolit de greutăţi. Viaţa lui a fost marcată de o luptă lungă şi dificilă cu cancerul, iar acum se pregăteşte pentru o nouă confruntare cu boala cumplită. Părinţii i-au fost mereu alături şi au cheltuit aproape tot ce aveau pentru a-i plăti operaţiile şi tratamentul. Şi-au vândut până şi casa, dar banii tot nu le ajung. Îşi pun însă speranţa în generozitatea oamenilor. "Apelăm și de data asta la mila și bunătatea dvs. să ne ajutați să îl salvăm pe Mihail", spune mama băiatului, Florica Petrache.

de Redactia Observator

la 07.09.2022, 17:33

Mihail Petrache - Asociaţia Salvează o Inimă
Mihail Petrache - Asociaţia Salvează o Inimă

"Povestea lui Mihail este extrem de tristă. La 12 ani ne-a spus că îl doare piciorul foarte tare. Inițial am crezut că s-a lovit. Dar n-a fost așa. Am făcut un CT la Spitalul Grigore Alexandrescu și a fost suspectat de tumoare. Am cerut o a doua opinie la Bagdasar Arseni. Ni s-a spus că are osul fisurat și l-au pus în gips. După două saptamâni, când i-au dat gipsul jos au descoperit că îi apăruse o malformație suspectă. Pentru că nimeni nu ne spunea exact ce se întâmplă am decis să plecăm în Turcia, unde a fost diagnosticat cu Osteosarcom - cancer osos", a povestit tatăl lui Mihail pentru Asociaţia Salvează o Inimă.

Familia lui Mihail a vândut şi casa, dar banii tot nu sunt suficienţi

A fost nevoie de mai multe ședințe de chimioterapie ca tumora să scadă în dimensiune și să poate fi operată. "Au fost costuri enorm de mari, de peste 250.000 de euro, pentru că a trebuit să îi pună și proteză, ca să poată merge. Am vândut casa, ne-am împrumutat pe la rude și la prieteni și nici până în ziua de azi nu am reușit să plătim datoriile". Intervenția a decurs bine, iar Mihail se bucura din nou de copilărie cum o făcuse până atunci, doar că un an mai târziu boala a recidivat. Chiar înainte de pandemie, Mihail a început să acuze dureri la mâna stângă, iar diagnosticul a fost același: Osteosarcom.

"Atunci am apelat la Asociația Salvează o Inimă. Eram depășiți total de situație! Nu mai aveam posibilitatea financiară să ne ajutăm copilul să trăiască! Vlad Plăcintă este un om cu o inimă de aur! Ne-a ajutat nu doar cu strângerea de fonduri pentru operație, ci și cu sprijin moral și încurajări, iar Mihail a trecut cu bine peste intervenția chirurgicală!”

Pe acelaşi subiect

Familia Petrache a fost însă mult prea încercată. La nici doi ani după ce Mihail a fost declarat sănătos, boala a lovit din nou. "Mihail nu se simte deloc bine de o săptămână, are dureri abdominale și stări de greață, abdomen întărit, nu mai poate mânca sau bea”, a mărturisit cu lacrimi în ochi mama adolescentului.

"Vă mărturisesc sincer că în această activitate cel mai greu este să îl asculți cu răbdare pe cel de lângă tine, să îl înțelegi, să îi ștergi lacrimile și să îi dai speranță și încredere că mâine va fi mai bine. Părinții îți pun nădejdea în noi, că vor avea cei 40.000 de euro necesari pentru a putea continua tratamentul pentru copilul lor. Dar din păcate unele situații ne depășesc atât din punct de vedere financiar, cat și al stării de sănătate al copilului. Orice donație făcută în conturile Asociației „Salvează o inimă” îl poate ajuta pe acest tânăr să aibă un nou început, o viață lipsită de durere și de teama constantă că orice an poate fi ultimul. Suma e irelevantă când solidaritatea e maximă. Doar împreună îl putem salva pe Mihail!”, spune Vlad Plăcintă, președinte Salvează o inimă!

Donaţii pentru Mihail Petrache

  • Denumire entitate: Asociația “SALVEAZA O INIMA”
  • Cod de înregistrare fiscală: 31015982
  • Cont (IBAN) bancar:
  • Cont RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX
  • Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001
  • CONT USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001
  • COD SWIFT: BTRLRO22
  • COD BIC: BTRL
  • Banca Transilvania Botoșani
  • Vă rugăm să specificați numele de familie (Petrache) al copilului pentru care faceți donația!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » La 17 ani, Mihail nu se lasă doborât de cancer. Părinţii au vândut până şi casa, dar în zadar. Viaţa fiului lor depinde de 40.000 de euro