Antena Meniu Search
x

Mii de oameni din Rovinari au stat la coadă ca să se angajeze la noua fabrică de volane din oraş

Vor să aibă un loc de muncă, iar pentru asta sunt dispuşi să lucreze în orice domeniu. La Rovinari, sute de oameni au stat la coadă pentru a se angaja.

Vezi și

Vor să aibă un loc de muncă, iar pentru asta sunt dispuşi să lucreze în orice domeniu. La Rovinari, sute de oameni au stat la coadă pentru a se angaja la noua fabrică de. volane. Cei mai mulţi nu au experienţă, însă, spun ei, pentru o cartea de muncă, merită să înveţe.

La porţile fabricii din Rovinari, i-am întâlnit pe soţii Ciugu. De ani buni sunt cântăreţi, dar, spun ei, au venit hotărâţi să-şi schimbe profesia. Chiar dacă nu au niciun fel de experienţă în domeniul fabricării de piese auto. "Cânţi, cânţi, eşti muzicant, dar în spate, când vei fi mai bătrân, ce ai?"

La fel au gândit sutele de oameni, care s-au aşezat la coadă. Vor să aibă un loc de muncă în ţară şi măcar un salariu minim pe economie: "Să pleci afară, unde să te duci? Aici e mai bine că suntem lângă familii, lângă copii. Străinătatea ne omoară, ne chinuie copiii şi e mai bine acasă." 

Doar să-şi dorească şi să fie dispuşi să înveţe. E criteriul după care, spun autorităţile, se vor face angajările. Robert Filip, primar Rovinari: "O să fie intervievaţi oamenii între 5 şi 10 min şi ulterior vor fi puşi pe standuri, să vadă dacă se obişnuiesc, dacă vor să muncească, clar vor fi angajaţi. Sperăm să se angajeze între 200 şi 250 de oameni în primă fază." 

Iar dacă lucrurile merg bine, în următoarea perioadă vor mai fi puse la dispoziţia locuitorilor alte 200 de locuri de muncă. Cert este că, până acum, 6 oameni se luptă pentru un post. Mai exact, nu mai puţin de 1500 de cereri de angajare au fost deja depuse.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Mii de oameni din Rovinari au stat la coadă ca să se angajeze la noua fabrică de volane din oraş