Antena Meniu Search
x

Laptele se scumpeste din toamna

Un scandal la nivel mondial in industria lactatelor ne-ar putea face pe toti sa platim mai mult pentru un litru de lapte din magazine. Totul dupa ce, in produsele unui mare producator a fost descoperita o bacterie care provoaca botulism

Vezi și

Este un intreg lant cauza-efect. China si Rusia, cei mai mari importatori de lapte la nivel mondaial au refuzat, deja, sa mai cumpere lapte din Noua Zeelanda si se reorienteaza, acum, catre piata europeana. Prin urmare, cererea mare, oferta mica, iar pretul de la raft creste, avertizeaza specialistii. Astazi, la poarta femei, un litru de lapte se vinde cu un 1,5 Ron, iar in magazine costa si patru lei.

In laptele praf pentru bebelusi, produs de gigantul “Fonterra”, a fost gasita bacteria care provoaca botulismul, o boala care duce la paralizie, chiar si la moarte, uneori. Din fericire, laptele infestat nu a ajuns si in Europa.

Noua Zeelanda este locul unde “se fixeaza ora”, asa cum le place specialistilor sa spuna. “Fonterra” este considerat primul importator de lapte la nivel mondial si detine un sfert din industria laptelui din lume.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Laptele se scumpeste din toamna