Antena Meniu Search
x

Video Locurile periculoase din Bucureşti unde tramvaiele sar de pe şine. "Mergi cu 2 km/h în rupturile alea"

Tramvaiele din Bucureşti sunt bombă cu ceas. Două vagoane au deraiat în patru ore pe unele dintre cele mai aglomerate rute. Astăzi, norocul a făcut să nu fie nimeni rănit. Vatmanii spun că se tem în fiecare zi că urmează un accident cu victime, la cum arată şinele şi tramvaiele. Peste 80 de vagoane au deraiat în ultimii trei ani în Capitală. 

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 23.01.2023, 19:53

Vezi și

Primul tramvai a sărit de pe şine în jurul orei 15, la capătul liniilor 19, 27 şi 40 de pe Bulevardul Pallady. Acolo se petrec des incindente. Linia este prevăzută să intre în reparaţii anul acesta. Până atunci, rămâne un pericol pentru miile de călători care merg cu tramvaiul în fiecare zi. Vatmanii spun că şefii lor ştiu situaţia, dar de 30 de ani nu s-au mai făcut reparaţii.

Tramvaiele din Bucureşti, bombă cu ceas

"Nu să mergi cu 15km/h și cu 10, și chiar cu 2 km/h, când ești în rupturile alea. Terasamentul, lipsă de materiale să ne facă vagoanele... Ele se uzează dacă merg zi de zi, zi de zi... În ultimul timp, pe Basarabia și Chișinău au fost, cred, săptămânal", spune un vatman.

La câteva ore după tramvaiul deraiat pe Pallady, alt vagon a sărit de pe şine la Piaţa Sudului. "A ieșit de pe șine și a intrat în bordura aia, acolo. Am auzit ceva, dar nu mi-am dat seama ce s-a auzit", povesteşte o femeie.

Pe acelaşi subiect

Cele mai periculoase zone din Capitală

Doar în primele 10 luni din anul trecut, 35 de tramvaie au deraiat în Bucureşti. Cele mai periculoase puncte sunt Bulevardele Basarabia şi Chişinău, șoseaua Petricani, Calea Călărașilor. Toate sunt prinse în planurile de refacere pentru care Primăria Capitalei a făcut licitaţie. Nu se ştie, însă, când vor începe lucrările.

"Săptămâna trecută, din cauza şinelor stricate, a fost întreruptă de cel puţin trei ori circulaţia pe două linii de tramvai, care merg în zone aglomerate. Pur şi simplu, vagoanele nu au mai putut să treacă peste şinele deformate şi rupte", spune Andreea Petrescu, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Locurile periculoase din Bucureşti unde tramvaiele sar de pe şine. "Mergi cu 2 km/h în rupturile alea"