Antena Meniu Search
x

Video "Mă împiedic din doi în doi metri". Bucureştenii, nevoiţi să facă slalom printre gropi. Trotuarele din Capitală arată ca după bombardament

Aleile Capitalei arată ca după război. Abia dacă mai există trotuar fără gropi sau denivelări. Centrul oraşului este plin de cratere, iar oamenii spun că nu au mai văzut să se facă reparaţii de mai bine de un an, totul în timp ce pietonii şi bicicliştii fac slalom ca să nu-şi rupă picioarele. 

de Redactia Observator

la 08.02.2022, 19:57

Vezi și

Cândva alei de capitală europeană, trotuarele din Bucureşti au ajuns acum un pericol public. 

Localnic: Sunt foarte multe gropi, foarte multe denivelări. Încerc sa ma concentrez pe drum astfel încât să nu cad în vreo groapă. Obişnuiesc să merg cu trotineta şi observ că ajung să merg mai mult pe stradă decât pe trotuar, chiar dacă e mai periculos dar e drumul mai lin.

Altfel, cei care merg pe bicicletă, trotinetă sau role trebuie să se strecoare printre craterele din asfalt.

Biciclist: Praf mi-am făcut bicicleta. Tot timpul am probleme cu gropile. N-ai cum, câte să eviţi! Am făcut pană de foarte multe ori şi mi se strâmbă roţile si asta mă costă bani tot timpul. 

Pe acelaşi subiect

Localnic: Cred că ne-am şi obişnuit să vedem numai gropi peste tot şi găuri. La vârsta mea trebuie să fiu atentă că dacă îmi rup ceva s-a terminat. 

Acest bărbat şi-a luxat umărul după ce s-a împiedicat într-o groapă. 

Ioan Dumitrescu  personaj: M-am împiedicat şi m-am lovit cât se poate de tare de o maşină, de portiera unei masini care stătea pe trotuar.Trotuarele sunt de groază. Se vede, că mă împiedic din doi în doi metri.

În centru, situaia arată la fel

Andreea Milea, reporter Observator: Aleile din Centrul Istoric al Capitalei sunt pline de gropi şi denivelări. Primăria Capitalei spune că lucrările de aici sunt în garanţie pana in 2027 si că a transmis firmei sa se şi de reparaţii. 

Localnici: Oribil, oribil arată.

Reporter: Treceti des pe aici?

Localnic: Zilnic.

Ca să fie dezastrul complet, gropile apărute de pe urma şantierelor sunt acoperite cu bucăţi de lemn. 

Localnici: Şi îngust şi după ce că e îngust îl mai lasă şi aşa... Parcă văd că o să-l lase câteva saptamani bune. Cu d-astea de lemn ca să treci peste alte gropi. Asta e.

Pietonii se chinuie pe aici. Sau printre maşini sau pe unde apucă.

O groapă în asfalt şi o secundă de neatenţie pot duce inclusiv la accidente rutiere. 

Emil Gâtej, specialist siguranţă rutieră: Pentru pietoni este destul de complicat pt ca atentia la picioare in jos ii face sa nu mai fie atenti la trafic. 

Primăria Capitalei a transmis că toate aleile vor fi reparate însă abia după ce se va aproba proiectul de buget. Asta înseamnă că vor mai trece luni bune până când se va putea circula normal pe trotuarele din oraş.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » "Mă împiedic din doi în doi metri". Bucureştenii, nevoiţi să facă slalom printre gropi. Trotuarele din Capitală arată ca după bombardament