Antena Meniu Search
x

Exclusiv: dezvăluiri despre afacerile profitabile cu azile ilegale de bătrâni. Cum se câștigă milioane de euro

În exclusivitate pentru Observator, patronul unui azil care funcţionează ilegal dezvăluie că de pe urma afacerii cu bătrâneţea românilor se câştigă milioane.

Vezi și

În exclusivitate pentru Observator, patronul unui azil care funcţionează ilegal dezvăluie că de pe urma afacerii cu bătrâneţea românilor se câştigă milioane de euro. Spune că în această adevărată fabrică de bani sunt şi mulţi escroci care înşeală cu sânge rece. De amenzi şi de autorităţi nu se mai teme nimeni. Deşi pompierii spun că un singur azil privat funcţionează legal în Bucureşti, mai toţi proprietarii se jură că ei sunt aceia. 

"Când eu am deschis acest cămin de bătrâni, în Bucureşti şi Ilfov erau trei. De atunci şi până acum s-au făcut 80, 90, 100 de cămine doar în Bucureşti şi Ilfov. Pot da peste nişte escroci care îţi iau casa, închid căminul şi te aruncă în stradă. Mai ales în Pipera." E mărturia patronului unui azil care funcţionează ilegal.  

Internetul e plin de reclame la cămine. Toate spun că sunt legale.

Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU Bucureşti-Ilfov: "În baza de date a instituţiei noastre figurează 8 clădiri care au ca destinaţie aziluri de bătrâni, dintre acestea doar un azil deţine autorizaţia de securitate la incendiu."

Pe acelaşi subiect

Frica de amenzi nu există. Profitul face invizibilă amenda, recunoaşte acelaşi patron: "Au zeci de milioane de euro în cont. Trece luna şi bagă banul în buzunar. Că e mică amenda."

În Pipera, un cămin îşi face reclamă chiar în stradă. Clienţii vin cu ambulanţa statului.

-Vrem să vedem dacă e căminul legal, are toate avizele.

-Din moment ce are reclamă la poartă

-De la ISU avem autorizaţie.

-Ne arătaţi şi nouă?

-Nu am voie.

Amenda maximă e de 50.000 de lei. Profitul pe o săptămână în cele mai multe cazuri. Un experiment al reporterilor Observator ne arată cum obţinerea avizelor a de venit o adevărată afacere.  Am susţinut că avem un bar în Centrul Vechi, are 600 mp şi localizat într-o clădire istorică, iar în zonă nu este niciun hidrant de apă. Deşi afacerea e imaginară, după doar 2 telefoane am vrut să renunţă la business. Atât de scump e. 

E complicat la dumneavoastră. Dosarul dumneavoastră, să zicem că toate lucrurile ar merge perfect, undeva sub 45 de zile e imposibil. Pe partea noastră ar fi undeva pe la 2.000 de euro. Veţi mai avea proiectarea de instalaţie şi proiectarea pe arhitectură. Şi arhitecţii cer cam 2 euro pe metru pătrat, iar proiectanţii undeva pe la 2,5 euro, a spus patronul unei filme de consultanță.

Adică aproape 5.000 de euro în cel mai optimist scenariu. După ce un bătrân a murit carbonizat într-un azil ilegal, pompierii îi roagă pe cetăţeni să îi alerteze despre alte cămine în această situaţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Exclusiv: dezvăluiri despre afacerile profitabile cu azile ilegale de bătrâni. Cum se câștigă milioane de euro