Antena Meniu Search
x

Dispar pungile de plastic din România. Motivele deciziei luate de Guvern

Cel mai bun prieten al românului, PUNGA, o să dispară dintre noi. O nouă lege va interzice comercializarea clasicelor pungi de plastic cu mâner.

Vezi și

Cel mai bun prieten al românului, PUNGA, o să dispară dintre noi. O nouă lege va interzice comercializarea clasicelor pungi de plastic cu mâner. Uniunea Europeană ne-a dat un ultimatum, pentru a reduce poluarea mediului. Deşi are un scop nobil, interdicţia a împărţit ţara în două. 

"Sunt ca un accesoriu. Nu putem să ne dezlipim de ele pentru că ne trebuiesc." Este argumentul pe care românii îl aduc atunci când vor să-şi justifice "prietenia" de zeci de ani cu...punga. Colecţionăm pungi de când ne ştim. Cândva un arsenal în lupta pentru supravieţuire, azi au ajuns un bun păstrat din inerţie. 

E o prietenie pe cale de dispariţie, anunţă autorităţile. Uniunea Europeană ne obligă să renunţăm treptat la pungile subţiri de plastic, pentru a proteja mediul. După un an de amânări, Guvernul a aprobat ieri proiectul care modifică legea. O iniţiativă care-i împarte pe români în două tabere. 

Şi nu doar în piaţă, pungile se vând ca pâine caldă. Pungile de transport din plastic subțire și foarte subțire cu mâner vor fi interzise complet din 2019. 

Efectele pungilor de plastic asupra mediului se întind pe ani de zile. O  pungă de plastic se degradează în aproximativ 70 de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Dispar pungile de plastic din România. Motivele deciziei luate de Guvern