Antena Meniu Search
x

Magistraţii ar putea pronunţa azi, sentinţa definitivă în dosarul "Băneasa", în care omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost condamnat în primă instanţă la nouă ani închisoare

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar putea pronunţa, miercuri, sentinţa definitivă în dosarul "Băneasa", în care omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu a fost condamnat în primă instanţă la nouă ani închisoare. 

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar putea pronunţa, miercuri, sentinţa definitivă în dosarul "Băneasa", în care omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu a fost condamnat în primă instanţă la nouă ani închisoare. 

La ultimul termen al procesului din 5 iulie, un procuror de la DNA a cerut judecătorilor majorarea condamnărilor date de instanţa de fond pentru inculpaţii din acest dosar, în sensul aplicării unor pedepse orientate către maximul prevăzut de legea penală. 

De cealaltă parte, avocaţii au solicitat judecătorilor desfiinţarea sentinţei date de Curtea de Apel Bucureşti şi trimiterea dosarului spre rejudecare. Aceştia au semnalat faptul că motivarea instanţei de fond este incompletă şi judecătorii nu s-au pronunţat pe infracţiunea de complicitate la dare de mită reţinută în sarcina unora dintre inculpaţi. În plus, avocaţii au arătat că terenul în cauză se afla în proprietate privată şi nu publică, astfel încât nu se poate spune că a fost înstrăinat un bun al statului.

Omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost condamnat în iunie 2016 de Curtea de Apel Bucureşti la nouă ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie în legătură cu asocierea firmei sale, SC Băneasa Investments SA, cu Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Capitală, pentru un teren de 224 de hectare. 

Pe acelaşi subiect

În dosar, fostul şef DGIPI Cornel Şerban a fost condamnat la doi ani şi şase luni închisoare cu executare, Ioan Alecu, rectorul USAMV Bucureşti, la şase ani de închisoare, Petru Pitcovici, fost şef în Direcţia Generală Anticorupţie din MAI, la doi ani închisoare, iar Mihai Luican, fostul prefect al Capitalei, la un an de închisoare. 

Au mai primit pedepse cu executare Ştefan Diaconescu (cinci ani), Andrei Mihai Bejenaru (şapte ani), Gabriel Răsvan Toader şi Ioan Todiraş (câte un an), în timp ce inculpaţii Lizeta Minea şi Gheorghe Petrulian au primit câte doi ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. 

Instanţa a lăsat nesoluţionată latura civilă a procesului penal şi a dispus disjungerea sub acest aspect. 

Decizia Curţii de Apel Bucureşti nu era definitivă şi a fost atacată cu apel. 

Sursă: Agerpres.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Magistraţii ar putea pronunţa azi, sentinţa definitivă în dosarul "Băneasa", în care omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost condamnat în primă instanţă la nouă ani închisoare