Antena Meniu Search
x

Managerul unui important spital județean, în arest. Ce acuzații i se aduc

Managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Ploiești, medicul Alexandru Băloi, trimis în judecată pentru luare de mită

Managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Ploiești, medicul Alexandru Băloi, trimis în judecată pentru luare de mită, va fi plasat în arest la domiciliu în urma unei decizii a instanței de fond, care însă nu este definitivă.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, magistrații de la Tribunalul București au dispus înlocuirea, pe o perioadă de 30 de zile, a măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu în cazul managerului SJU Ploiești, Alexandru Băloi.

Decizia nu este definitivă, ea fiind deja contestată de procurorii DNA care au instrumentat dosarul.

Băloi a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru luare de mită în formă continuată, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea bani de la un om de afaceri.

Potrivit DNA, el este acuzat că, în perioada aprilie 2014-iulie 2015, a primit în mod repetat, în calitate de manager al SJU Ploiești, de la un om de afaceri, care este denunțător în cauză, sume de bani reprezentând un procentaj de aproximativ 20% din valoarea facturilor emise de firma acestuia din urmă, în baza unui contract de servicii încheiat cu respectiva unitate spitalicească.

În total, Băloi a primit, în perioada respectivă, 6.500 de lei, banii fiindu-i remiși în trei tranșe care, conform anchetatorilor, se coroborează cu retragerile de numerar din contul societății omului de afaceri, atât din punctul de vedere al datei, cât și al procentajului.

Mai mult, în rechizitoriul întocmit de procurori se arată că inculpatul chiar a tergiversat efectuarea plăților respective pentru a-i determina pe reprezentanții firmei să-i remită comisionul convenit din valoarea facturilor.

Alexandru Băloi a fost prins în flagrant, la data de 26 august, când a primit de la martorul denunțător 3.000 de lei pentru a aproba efectuarea plății facturilor restante emise de societatea omului de afaceri și pentru a încheia cu acesta din urmă fie un act adițional la un contract de mentenanță deja existent, fie un nou contract de service pentru unele aparate medicale, suma respectivă fiind găsită de anchetatori asupra inculpatului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri sociale » Managerul unui important spital județean, în arest. Ce acuzații i se aduc