Antena Meniu Search
x

Mâncăm la fel de scump ca înainte de scăderea TVA

O spun românii şi o arată etichetele de la raft. Deşi în vară preţurile au scăzut puţin, la scurt timp au crescut din nou. Iar adaosul comercial practicat de magazine este un adevărat mister pentru clienţi. Deşi ar trebui să fie afişat la vedere, prea puţine magazine respectă legea.

Vezi și

 Mâncăm la fel de scump ca înainte de scăderea TVA. O spun românii şi o arată etichetele de la raft. Deşi în vară preţurile au scăzut puţin, la scurt timp au crescut din nou. Iar adaosul comercial practicat de magazine este un adevărat mister pentru clienţi. Deşi ar trebui să fie afişat la vedere, prea puţine magazine respectă legea.

În multe cazuri, magazinele au compensat scăderea de preţ dată de reducerea TVA cu mărirea adaosurile comerciale. Cel puţin asta se vede pe etichetă.

Astfel, la jumătate de an de la tăierea TVA la alimentele, multe preţurile sunt chiar mai mari. Spata de porc era până la 1 iunie 20 de lei kilogramul. Acum a ajuns 24,5 lei, cu toată tăierea de TVA. Alte produse, deşi s-au ieftinit în vară, acum se apropie de preţul iniţial. Orezul sârbesc s-a ieftinit de la 5,99 lei la 5,27 lei, iar acum preţul se aproapie de cel de dinainte de tăiere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Mâncăm la fel de scump ca înainte de scăderea TVA